Jump to content

Ford Mustang GT 2005

misiek14pl
 Share

Recommended Posts

Witam, zaczynam nowy model jest nim Ford Mustang GT 2005 skala 1:25

karton

fe1dc8da26517a30.jpg

silnik usunięte łączenia

ab069f0eb5eeea77.jpg

nadwozie jeszcze nieiwem na jaki kolor pomalować

2bfd1f036ab8b0de.jpg

ce14b5200cbeee8f.jpg

podwozie

c64a1f3a58265788.jpg

mam pomysł jak zrobić wycieraczki do samochodu zrobie je z papieru sciernego i pomaluje na czerwono

5cd28c3649218901.jpg

6a6c79c4cdeb15a9.jpg

05e23f0a8f92e620.jpg

mam mały problem bo nie wiem jak ma byc zrobione koło

f3c7736bb7c9d4b2.jpg

czy tak

1cbdc5ed932bd4cf.jpg

i fotka naklejonej kalkomani na koło

e4be053d4ae1b4a2.jpg

Pozdrawiam Michał

Ciekawy projekt, sam planuje kupić taki zestaw, jednak jeśli się zdecyduje to pewnie będę wprowadzał w nim dużo zmian zarówno w "mechanice" jak i wyglądzie.

Pozdrawiam.

Rozwiązanie zagadki jest takie, że Ford wypuścił dwa rodzaje kapsli na te felgi, jedne z logo Forda drugie z Mustanga, ot co ;)

Fakt, przejrzałem fotki i przyznaję rację. Mimo wszystko kalki revella sa źle wyskalowane, wychodza poza obręb kapselka i raczej nie dodają feldze urody. Ja zrezygnowałbym z tych kalek, i pomalował tylko tę zaślepke jakimś GunMetalem czy czymś w ten deseń. Oczywiście autor projektu robi według swojego gustu

Moim zdaniem najlepszy efekt był by gdyby zamiast oryginalnego chromu pomalować felgi od nowa i trochę przepolerować, tak by nie było lustra tylko efekt jak na fotce kolegi Frugomana. Do tego wnętrze kapselka na czarno i na to dopiero ewentualnie kalkę Forda. Może tez minimalny wash dla nadania elementom głębi.

Pozdrawiam.