misiek14pl Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Witam, zaczynam nowy model jest nim Ford Mustang GT 2005 skala 1:25 karton silnik usunięte łączenia nadwozie jeszcze nieiwem na jaki kolor pomalować podwozie mam pomysł jak zrobić wycieraczki do samochodu zrobie je z papieru sciernego i pomaluje na czerwono mam mały problem bo nie wiem jak ma byc zrobione koło czy tak i fotka naklejonej kalkomani na koło Pozdrawiam Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikey Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Ciekawy projekt, sam planuje kupić taki zestaw, jednak jeśli się zdecyduje to pewnie będę wprowadzał w nim dużo zmian zarówno w "mechanice" jak i wyglądzie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frugoman Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Hmm z tą kalkomanią przemyślałbym jeszcze sprawę. w Mustangu GT na feldze jest symbol Mustanga a nie logo Forda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beuzebub Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 ale to w końcu Ford - jakby nie patrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek14pl Posted November 3, 2008 Author Share Posted November 3, 2008 No niby niema forda ale model robie z pudła a tam są tylko takie kalki na koła Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 A popatrz na koła w Mustangu GT 2005 w google wszędzie jest logo forda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikey Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Rozwiązanie zagadki jest takie, że Ford wypuścił dwa rodzaje kapsli na te felgi, jedne z logo Forda drugie z Mustanga, ot co ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frugoman Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Rozwiązanie zagadki jest takie, że Ford wypuścił dwa rodzaje kapsli na te felgi, jedne z logo Forda drugie z Mustanga, ot co ;) Fakt, przejrzałem fotki i przyznaję rację. Mimo wszystko kalki revella sa źle wyskalowane, wychodza poza obręb kapselka i raczej nie dodają feldze urody. Ja zrezygnowałbym z tych kalek, i pomalował tylko tę zaślepke jakimś GunMetalem czy czymś w ten deseń. Oczywiście autor projektu robi według swojego gustu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikey Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Moim zdaniem najlepszy efekt był by gdyby zamiast oryginalnego chromu pomalować felgi od nowa i trochę przepolerować, tak by nie było lustra tylko efekt jak na fotce kolegi Frugomana. Do tego wnętrze kapselka na czarno i na to dopiero ewentualnie kalkę Forda. Może tez minimalny wash dla nadania elementom głębi. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek14pl Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 Witam, racja z tymi kalkami. Na drązek zmiany biegów naklejka jest o 2 razy zadurza Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts