misiek14pl Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Witam, zaczynam nowy model jest nim Ford Mustang GT 2005 skala 1:25 karton silnik usunięte łączenia nadwozie jeszcze nieiwem na jaki kolor pomalować podwozie mam pomysł jak zrobić wycieraczki do samochodu zrobie je z papieru sciernego i pomaluje na czerwono mam mały problem bo nie wiem jak ma byc zrobione koło czy tak i fotka naklejonej kalkomani na koło Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Ciekawy projekt, sam planuje kupić taki zestaw, jednak jeśli się zdecyduje to pewnie będę wprowadzał w nim dużo zmian zarówno w "mechanice" jak i wyglądzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Hmm z tą kalkomanią przemyślałbym jeszcze sprawę. w Mustangu GT na feldze jest symbol Mustanga a nie logo Forda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 ale to w końcu Ford - jakby nie patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 No niby niema forda ale model robie z pudła a tam są tylko takie kalki na koła Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 A popatrz na koła w Mustangu GT 2005 w google wszędzie jest logo forda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Rozwiązanie zagadki jest takie, że Ford wypuścił dwa rodzaje kapsli na te felgi, jedne z logo Forda drugie z Mustanga, ot co ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugoman Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Rozwiązanie zagadki jest takie, że Ford wypuścił dwa rodzaje kapsli na te felgi, jedne z logo Forda drugie z Mustanga, ot co ;) Fakt, przejrzałem fotki i przyznaję rację. Mimo wszystko kalki revella sa źle wyskalowane, wychodza poza obręb kapselka i raczej nie dodają feldze urody. Ja zrezygnowałbym z tych kalek, i pomalował tylko tę zaślepke jakimś GunMetalem czy czymś w ten deseń. Oczywiście autor projektu robi według swojego gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Moim zdaniem najlepszy efekt był by gdyby zamiast oryginalnego chromu pomalować felgi od nowa i trochę przepolerować, tak by nie było lustra tylko efekt jak na fotce kolegi Frugomana. Do tego wnętrze kapselka na czarno i na to dopiero ewentualnie kalkę Forda. Może tez minimalny wash dla nadania elementom głębi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Witam, racja z tymi kalkami. Na drązek zmiany biegów naklejka jest o 2 razy zadurza Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi