Skocz do zawartości

Mass projekt, czyli germańskich "jedynek" kilka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mario - jest jak jest, wszystkich spawów nie będę traktował german gray'em, bo i po co? Już je podkreśliłem w inny sposób - a jak się dobrze przyjrzysz, to w miejscach narażonych na przechodzenie przez załogę spawy są poprzecierane do koloru bazowego (to samo na mocowaniach narzędzi - każde ma odpryski farby, wpadniesz to zobaczysz na żywo). Wanna się odcina od nadbudówki i to widać, jednak model jest przed kurzeniem, które to zmieni (a na koła nie wjadę z olejami). Kolor bandaży - jak wyżej. Wcale nie ma dużo zacieków rdzy - z pod osłon wizjerów i nitów na całym modelu jest ich ledwie kilka (ten sam kolor co plamy paliwa). Weź pod uwagę to, że nie umiem robić zdjęć i to, że farba przypominająca rdzę wybijająca spod tych jasnych olejnych to oryginalny kolor Authenticka Testorsa ściemnionego lakierem akrylowym, nie brąz . W ostetecznym rozrachunku model ma być OK dla mnie, nie innych, malowanie jest i tak bardziej odważne od mojej pierwszej jedynki... na czymś trzeba było przetestować nowe techniki.

Użyłbym nieco aero

Możnaby faktycznie jakąś farbą, zamiast wklepywać pastele.

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jasne, że Tobie ma się podobać.

Jako dobry kolega nie mogę pozwolić żebyś zrobił coś przeciętnego :-)

Naprawdę za dużo tego brązu...

Jeśli mogę coś doradzić:

Ostatnio zrobiłem tak - poszukałem w necie fotek zrobionych figurek.

Wybrałem taką która wydawała mi się najładniejsza.

Potem zrobiłem podobne ujęcia swojej figurki i zestawiłem w komputerze

obok siebie. I co? Moja figurka wyglądała żałośnie...

Pomyślałem tochę i zabrałem się za poprawki.

Okazało się, że jednak można lepiej. po kolejnym zestawieniu byłem już zadowolony.

Polecam tę metodę!

• 2 weeks later...
Napisano
P.S. Poprawiłem mały błąd merytoryczny - tak jak w "wieżowych" jedynkach, na osłonie prawego wizjera nie powinno być nitów. Znalazłem potwierdzenie tego faktu na zdjęciach archiwalnych i je pościnałem.

Ostatnio dość intensywnie przeglądałem fotki.

Dodam, że we wszystkich znanych mi Pz. A i B prawe wizjery (zaznaczam - po przeciwnej stronie niż kierowca) były bez szczelin. Również te z tył kadłuba, jeśli występowały.

Niestety producenci modeli tego nie zauważają....