Mariusz 72 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia (edytowane) Model "BRONCO", lufa Arber, blaszki Voyager, figurki MiniArt. Skala1:35 Zacząłem ten temat jakieś 10 lat temu. Będę próbował skończyć Proszę dopingować. Edytowane 28 Stycznia przez Mariusz 72 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Stycznia Autor Share Napisano 28 Stycznia Tak z grubego zakończyłem klejenie wieży. Proszę o pomoc w kwestii siedzenie dowódcy. Siodełko od roweru na trzech łańcucha jakoś do mnie nie przemawia. Już bardziej taboret na podłodze. Jak powinno być? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia Bruk obłędnie odwzorowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia W końcu jakiś ciekawy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia (edytowane) Tu mniej więcej widać , wygląda że siedzisko wisiało na łańcuchach, coś jak w bronco, tyle że tu wisi sobie, a w modelu rozłożone to ten sam model z filmiku jak i ze zdjęcia poniżej ....................LT vz 35 w stanie roboczym w Muzeum Technicznym Armii w dniu otwartym w Lesany w Czechach Wcześniej wyświetlany w Aberdeen Ordnance Depot Museum jako panzer 35(t). Został odrestaurowany w Lesany w 2010 roku. Numer seryjny czołgu to 10112 Została wyprodukowana przez CKD Prague. Pierwotny numer rejestracyjny armii czechosłowackiej był 13,962,62. Czołg został dostarczony do Armii Czeskiej w 1937 roku, a po niemieckiej okupacji pojazd ten kontynuował służbę operacyjną jako pojazd amunicyjny Edytowane 28 Stycznia przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Stycznia Autor Share Napisano 28 Stycznia Dzięki Tutaj mamy 4 załogantów, a nie było tylko 3? Widzę, że kilka elementów mam do dodania jeszcze. Najbardziej zabawne jest to, że przedział silnikowy zasłania ta krata... i po co to dłubałem? Waszym zdaniem malowanie wnętrza na biało w stylu niemieckim byłoby ok? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia (edytowane) Wczesne pojazdy mialy wnetrze cxęściowo w zielonkawym odcieniu. Edytowane 28 Stycznia przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia No było czterech przynajmniej podczas blitzkriegu, doszedł ładowniczy, wcześniej dowódca był jednocześnie celowniczym i ładowniczym, moim zdaniem 1001 było by w sam raz , to pewnie tak malowali jak 38t w tym okresie, boki wanny itp 1001, podłoga szaro zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Jednak będę robił figurki wewnątrz pojazdu. Lekko nie będzie. Jakoś udało mi się zainstalować dowódcę w wieży. Figurki MiniArtu są chyba niedoskalowane. Musiałem go pogrubić bo wyglądał jak dziecioszek. Poza tym dziwaczne te berety zrobili... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Miedzy wieżą a kopuła aż takie szczeliny są w bronco były że trzeba szpachlować ?, coś nie pykło ? spawu tam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Trochę nie pykło. Nie zauważyłem, że element z boku wieży miał taką dziwną nadlewkę. Trzeba było to odciąć, a przykleiłem. Wszystko się podniosło o 0,5 mm. Poza tym ten element (wizjer boczny) miał rowek dookoła, a powinno tam być płasko. To była blach dokręcona do wieży. Generalnie ten model jest niby bardzo dokładny ale są miejsca gdzie się nie składa. W sumie nie ma co narzekać bo jest ładnie opracowany. Gorzej wnętrze. Jak dla mnie plastik jest zbyt kruchy. Blachy Voyagera okazały się prawie nieprzydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Mam go na stanie, temu moje zainteresowanie, będzie trzeba na to uważać, dzięki za nakreślenie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego Może ktoś wie co to jest za cudo? To chyba jest ten sam pojazd nr 243 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego (edytowane) A jakby tak założyć że to np kładka do pokonywania rowów, była z deski zamocowanej za pomocą łańcucha i podkładana przez załogę w potrzebnej sytuacji. Teren w Polsce był trudny., rowy, błota więc musieli pewnie improwizować. Jak patrzeć z bliska to tam widać jak by łańcuchy po obu stronach. Edytowane 8 Lutego przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego Tak wygląda jakby było przydatne tylko dla tego pojazdu. Jakby deska z dwoma linami... Może miało to związek z podwoziem 35t. Rzekomo dość awaryjnym... ... może do naciągania gąsienic albo czyszczenia podwozia z błota... Raczej nie jest to dzieło pojedynczej załogi skoro jest na kilku zdjęciach i wygląda niemal identycznie. Nawet bym sobie to wystrugał ale pytanie na jaki kolor pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego No zagadkowy element, po za kampanią wrześniową na żadnej Pz35 , ani w sumie na innych wczesnych tego czegoś nie ma, wiadomo zdjęcie tylko kolorowane , ale coś tam zawsze można się zasugerować, wygląda na szary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego (edytowane) Przebrąłem jakoś przez te figurki z Mini Artu Tu taka mała korekta. Edytowane 16 Lutego przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 16 Lutego Autor Share Napisano 16 Lutego Tak bardziej na serio: Obejmy w modelu są niestety fantastyczne... Powinny wyglądać jak na fotce poniżej. Warto dorobić sobie brakujące żeberko. Przyda się do zamocowania długiego pręta. Tu napotkałem poważny problem. Błotnik nie pasował do reszty. Próbowałem różnych sposobów ale ostatecznie wyciąłem fragment mocowania koła. Listwy i nity trzeba będzie odtworzyć. Dodałem sobie zbędnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego Kilka drobiazgów z piekarnika i klunkiernika: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi