Jump to content

Kfz. 305 Opel Blitz -Italeri - 1:72

Recommended Posts

Posted

Model niechlujnie sklejony i pomalowany! Koła powinny być w tym samym kolorze co szoferka a, nie jakimś nie pasującym do reszty... Mógłbyś bardziej się wysilić z paką i brezentem. Model ocenił bym na 1/10 (ten jeden punkt za chęci). Sklejaj więcej i wstawiaj relacje na te forum - koledzy pancerniacy na pewno ci pomogą!

Posted
Plusem jest to że to niemiecki pojazd

Prawda. Dla innych to minus.

Przykro mi, jest źle. To drugi model więc wszystko mogę wybaczyć, ale tak krzywo pomalowanych opon już nie. Tak ciężko nabić koła na wykałaczkę i równo małym pędzlem pomalować? Przy następnym modelu zrób relację na forum i pokazuj każdy krok. Wtedy będziemy mogli ci pomóc.

Powo, i do następnego.

Posted
Przykro mi, jest źle. To drugi model więc wszystko mogę wybaczyć, ale tak krzywo pomalowanych opon już nie. Tak ciężko nabić koła na wykałaczkę i równo małym pędzlem pomalować? Przy następnym modelu zrób relację na forum i pokazuj każdy krok. Wtedy będziemy mogli ci pomóc.

mogłeś czarną farbe zmieszać z np. zwykłą wodą i delikatnie po oponach pojechać, wtedy farba by z wodą spłynęła i ułożyła sie idealnie, woda by odparowała i byłoby git

Posted

Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Źle sklejony, źle pomalowany słowem wszystko do poprawy. Kabina krzywo, całość się błyszczy, szyby upaciane farbą, felgi niedomalowane podobnie jak tył ramy. Pracuj dalej.

Posted

błyszczy się jak psu jajca na wiosnę...ale nie zniechęcaj się!!!! pierwsze modele niejednego z nas były gorsze. Ba! moje nawet nie były pomalowane :-P

Na początek radziłbym nauczyć się czysto sklejać i szpachlowć a malowanie bym zostawił na następny etap a jak już je opanujesz to eksperymentuj z brudzeniem/niszczeniem/zużyciem