KazimierzLux Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Witam, jestem w trakcie planowania dioramy nawiązującej do obrony miasta w którym mieszkam, Wrocławia. Szukam, figurki zabitego żołnierza RKKA, lecz nigdzie nie mogę znaleźć. Mam nadzieję że znajdzie się jakichś użytkownik tegoż forum który będzie miał jakieś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego (edytowane) nie mój temat ale może coś z tej strony jako punk zahaczenia https://www.zinnfigur.com/index.php?lang=0&cl=search&searchparam=sowjetischer+Soldaten Edytowane 23 Lutego przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego (edytowane) 6 godzin temu, KazimierzLux napisał: Witam, jestem w trakcie planowania dioramy nawiązującej do obrony miasta w którym mieszkam, Wrocławia. Szukam, figurki zabitego żołnierza RKKA, lecz nigdzie nie mogę znaleźć. Mam nadzieję że znajdzie się jakichś użytkownik tegoż forum który będzie miał jakieś informacje. https://www.themodellingnews.com/2016/07/stalingrad-capture-grim-scene-of.html Edytowane 23 Lutego przez _OldMan_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natalka99 Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego 9 godzin temu, KazimierzLux napisał: Witam, jestem w trakcie planowania dioramy nawiązującej do obrony miasta w którym mieszkam, Wrocławia. Szukam, figurki zabitego żołnierza RKKA, lecz nigdzie nie mogę znaleźć. Mam nadzieję że znajdzie się jakichś użytkownik tegoż forum który będzie miał jakieś informacje. Co do figurki żołnierza RKKA, może warto poszukać w sklepach internetowych specjalizujących się w modelarstwie wojennym, takich jak np. Miniart, Master Box czy Zvezda. Możliwe, że coś w tej tematyce mają, albo możesz poszukać wśród producentów figur w 1:35. Jeśli nie znajdziesz dokładnie tego, czego szukasz, warto rozważyć konwersję dostępnych zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KazimierzLux Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego 19 minut temu, Natalka99 napisał: Jeśli nie znajdziesz dokładnie tego, czego szukasz, warto rozważyć konwersję dostępnych zestawów Właśnie o tym myślałem, ale ciężko przerobić cokolwiek dostępnego na ruskiego soldata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 15 godzin temu, KazimierzLux napisał: Właśnie o tym myślałem, ale ciężko przerobić cokolwiek dostępnego na ruskiego soldata E bez przesady, jest masa figurek żołnierzy Armii Czerwonej więc nikogo nie trzeba przerabiać, wystarczy zmienić pozy. Nawet prosta Zvezda, Alanger, doskonała Tamiya, Dragon itd, zapytaj wujka gogla " żołnierze armii czerwonej 1/35" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego (edytowane) Tylko do celów dyskusji , , Edytowane 24 Lutego przez chorąży chodzi raczej o "obrońców " Breslau ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KazimierzLux Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego Godzinę temu, chorąży napisał: Nie, chodzi mi o czerwonoarmistów, nie o obrońców Godzinę temu, chorąży napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Godzinę temu, KazimierzLux napisał: Wiem, ale obrońcy byli Breslau, a nie Wrocławia. Masz jeszcze sporo śladów tych czasów chociaż plombami połatali już wiele ubytków. Jest epizod Ślązaków w niemieckich mundurach, którzy też tam się bronili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KazimierzLux Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego 25 minut temu, chorąży napisał: Wiem, ale obrońcy byli Breslau, a nie Wrocławia. Masz jeszcze sporo śladów tych czasów chociaż plombami połatali już wiele ubytków. Jest epizod Ślązaków w niemieckich mundurach, którzy też tam się bronili... oczywiście, już jakichś czas prowadzę amatorskie, ale legalne, pracę polegające na odnajdowaniu śladów z tamtych czasów. I tak jak pisałeś, śladów jest wiele, nie tylko na budynkach, lecz też w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 59 minut temu, KazimierzLux napisał: oczywiście, już jakichś czas prowadzę amatorskie, ale legalne, pracę polegające na odnajdowaniu śladów z tamtych czasów. I tak jak pisałeś, śladów jest wiele, nie tylko na budynkach, lecz też w ziemi Bunkry nad Odrą można tam było znaleźć skrzynie z odznaczeniami i inny "szpej". Okolice dworca centralnego, tam całą dzielnicę mają burzyć, zniknie większość pamiątek, kiedyś na "łódzkiej" wywlekliśmy sterty mundurów w tym co ciekawe, także battledress-y.. poszukam jednego ciekawgo zdjecia, jak sie uda znaleźć to opublikuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KazimierzLux Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego 3 godziny temu, chorąży napisał: Bunkry nad Odrą można tam było znaleźć skrzynie z odznaczeniami i inny "szpej". Okolice dworca centralnego, tam całą dzielnicę mają burzyć, zniknie większość pamiątek, kiedyś na "łódzkiej" wywlekliśmy sterty mundurów w tym co ciekawe, także battledress-y.. poszukam jednego ciekawgo zdjecia, jak sie uda znaleźć to opublikuję ... które bunkry? Przecież wszystko wzdłuż Odry wysadzone a przed tym splądrowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego no właśnie ".. przed tym.." Poniżej zdjęcie Ślaskich "obrońców " Breslau, ostatni z nich ten najniższy, a miał na imię Emerych zmarł w 1986 r. Mieli szczęście, w niewoli byli tylko kilka miesiecy. Nigdy nie udało mi się znaleźć pomnika z tła.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi