Skocz do zawartości

Sd.Kfz 231 (8 Rad) '40 - 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki. Na chwilę obecną wstrzymałem prace nad tym cholerstwem.

Napisano

Trudne? Akurat seria ośmiokołowców Sdkfz 231/232/263 w porównaniu do innych modeli MarSa jest prosta jak barszcz.

Napisano

Nie jest to trudne, ale jest coś takiego, że model może wqr... człowieka jak ... a ten akurat to zrobił, szło jak krew z nosa.

Napisano

Zmień poręcze na cieńsze bo strasznie psują model, antenę też zrób cieńszą przy okazji

Napisano

No właśnie to mnie wqrza. Będę się starał je zmniejszyć, nie mogę za to zlokalizować gniazda anteny, hm

Napisano
Na chwilę obecną wstrzymałem prace nad tym cholerstwem.

To wstrzymałeś prace? Nie daj się pokonać cholernemu kawałkowi plastiku!!! Jak wyjdzie cacy to będzie dopiero satysfakcja!

Napisano

Spokojnie, dam mu radę, niech mi emocje przejdą co do tego Rodena, inaczej skończy jak ten ze zdjęcia z WM w wrześniu '39.

Napisano

Witam!

nie mogę za to zlokalizować gniazda anteny, hm

Może to coś da:

5ee93e0d7449da19.jpg

e7c8ee26e23ab1e1.jpg

a4aaa87b2c45300e.jpg

Jak widać umiejscowienie gniazda na wieży bywało w różnych miejscach.

Uważaj też na tylne reflektory - są za duże i nie sposób je zmieścić w przewidziane dla nich miejsce

0832fec141c69986.jpg

A po za tym wywal te śmieszne Rodenowe hełmy . Są za małe - ci z Rodena miarę zdejmowali chyba z jakiś karłów niedorozwojów a nie rosłych rasowych germańskich aryjczyków:haha: . Lepiej zdekapitować jakiegoś ludka z zestawu Italeri lub Revlla lub użyć gotowca np. ARMO.

Pozdrawiam!