Jezier Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Nazywam się Kamil (Jezier) Jezierski modelarstwem zajmuję się od 4 klasy podstawówki (w 5 zacząłem się bawić kartonem i aktualnie w tym siedzę). A oto moja naj młodsza diorama: Ato następna: Tą dioramę popełniłem jakieś 2 lata temu wtedy tak wyglądała. A teraz wygląda Tak: To co tu widać to jest Pantherka z Italeri ,żołnierz z kompletu od Willisa także Italeri 0.50 cal. z kompletu broni Tamiy. A worki z piaskiem są "made by Jezier" z materiału nici i piasku I kolejna: diorama pod tytułem "zasadzka" wykonałem ją jakieś 6 miesięcy temu a oto efekty: Do jej wykonania użyłem posypek i żołnierzykow z komplet artylerii Revella działo pak-40 z kompletu italeri ,a su-100 z dragona I kolejna Tą dioramę zacząłem jakieś 9-10 miesięcy temu. Przedstawia Austrię lub Niemcy w 1945 r Jest opracowana i wykonana przeze mnie w skali 1:35. Jako wzór do jej wykonania użyłem poradnika modelarskiego firmy PAYO Dioramy nr 2. Od jakiś 6 miechów przy niej palcem nie kiwnąłem ponieważ: -brak mi materiałów -chęci na robienie gipsowych kostek brukowych oraz aerografu i wzorów na pomalowanie ścian A oto zdjęcia: ufff.... to na tyle P.S. Przepraszam za tak duże zdjęcia Były robione dość dawno ,a nie miałem ochoty robić ich ponownie P.S.2 Proszę o konstruktywną krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 ISU ma pomalowane gąsienice ? na amerykańcu w willysie nie usunięte nadlewki fajne P.S. ten dom to chyba nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Ta chałupka jest z gipsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Mam pytanko czego użyłeś do pobrudzenia czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 (edytowane) ISU ma pomalowane gąsienice ? Jest to su 100 i ma pomalowane gąski na jasny piaskowy pactry ten dom to chyba nie ten dział Nie wiem jak tak to przepraszam a tak wo gule jest to podstawka zamierzona pod jakiś model w 35 z plastiku to wydaje mnie że narazie może to tu być Ta chałupka jest z gipsu A tak Mam pytanko czego użyłeś do pobrudzenia czołgu Szczerze mówiąc to była zabawa na ciemno poligon doświadczalny próbowałem go brudzić suchym pędzlem gipsem z farbą brązową i tp.. P.S. jestem zadowolony że tak ładnie mnie wyszedł (Ale za to nie wiem czy wam się podoba).. Edytowane 9 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 ISU ma pomalowane gąsienice ?na amerykańcu w willysie nie usunięte nadlewki fajne P.S. ten dom to chyba nie ten dział A gdzie jest ISU?? Gdziś może fotki zeżarło PS Fakt nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 łoj krzywe paluchy nie to piszą znam przecie ten zestaw, to ten co na okładce stoją SU 100 w zimowej sceneri ? z tym piaskowym to troche nie dobrze bo czarny na bank by prześwitywał, mogłeś dać na czarno a tylko poprawić piaskowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 z tym piaskowym to troche nie dobrze bo czarny na bank by prześwitywał, mogłeś dać na czarno a tylko poprawić piaskowym Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Masz jakiegoś na warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Co do tej czwartej nieskończonej to co zamierzasz ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Co do tej czwartej nieskończonej to co zamierzasz ustawić? Też jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Masz jakiegoś na warsztacie Tego nie czaje o co ci z tym biega?? Co do tej czwartej nieskończonej to co zamierzasz ustawić? Sam jeszcze nie wiem (ale przymierałem się się do half traka ale narazie zbieram za areograf po zakupie tego spszęta sie zobaczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Tego nie czaje o co ci z tym biega?? warsztat - dział na forum w którym pokazujesz prace nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 ale przymierałem się się do half traka ale narazie zbieram za areograf po zakupie tego spszęta sie zobaczy A może jakiegoś M2 Bradley??? pędzlem też da się ładnie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 A może jakiegoś M2 Bradley??? chyba alternatywna rzeczywistośc bo ten dom na Irak nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 To domek się zburzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Masz jakiegoś na warsztacie Tego nie czaje o co ci z tym biega?? Co do tej czwartej nieskończonej to co zamierzasz ustawić? Sam jeszcze nie wiem (ale przymierałem się się do half traka ale narazie zbieram za areograf po zakupie tego spszęta sie zobaczy) Chodzi mi o model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Po pierwsze czytałeś to: Przedstawia Austrię lub Niemcy w 1945 r Jest opracowana i wykonana przeze mnie w skali Po drugie zbieram na areograf (czyli mniemam kasy) robię model kartonowy (Patrz tu: http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=12529&postdays=0&postorder=asc&start=0) To domek się zburzy Ja ci dam!! Masz jakiegoś na warsztacie Już ci odpowiedziałem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 pierwsza diorama- to błoto nie przypomina błota zupełnie, całkowicie psuje efekt niestety ;/ a tak to reszta dioramy bardzo fajna inne tez, tylko zdjęcia niektóre nie pozwalają na obejrzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi