kolejny-Wojtek Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca z ostatniej chwili. Ekskluzywne zdjęcie B-777 300 VP/G pozyskane przez innegoWojtka od NASA (przeciek kontrolowany??). Niech was nie zwiedzie flaga ANA, fakt Japońce współfinansują projekt. VP/G znaczy vacum plasma/ glider, znaczy próżnia, plazma/szybowiec. Teraz wyjaśnienie. Te kółka na kadłubie to silniki próżniowo-plazmowe które przez synchroniczną, pulsacyjną pracę wytwarzają wiązkę plazmy ( niewidocznej oczywiście) kierowanej do przodu w pewnej odległości od nosa samolotu. Plazma z kolei wytwarza próżnie w którą zasysany jest samolot. Na razie parametry otoczone są tajemnicą. Po uzyskaniu prędkości przelotowej, silnilki są wyłączane i regenerowane przez malutki APU pod lewym skrzydłem, a samolot już własną energią (CZYSTĄ - chciałem zauważyc) prowadzi lot torem ślizgowym do tzw. destynacji. Samolot bardzo ekologiczny, wpisuje się kołami i skrzydłami w paradygmat ( k...co??) Europejskiego Zielonego Ładu. Silniki są bezemisyjne, płatowiec nie generuje hałasu a jedynym produktem ubocznym są szczyny pasażerów. Ale i to da się przerobić. Ps. Sama Wcisło nie powstydziłaby się takiego pierdol.nia. CDN. Pozdrawiam wojtek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Umknął mi ten plazmo-plan jakoś, świetna praca! I co lubię - z bogatym wstępem merytorycznym Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolejny-Wojtek Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Mr. WW- dzięki. A teraz ad rem. Teoretyczne zalożenia nie spełniły się w praktyce i ANA musiała dodać dodać kopciuchy. Teraz samolot poleciał. Kalki od A8decals, polecam. Pozdrawiam Wojtek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi