Arcadio Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Część poniżej kiepskie zdjęcia, kiepsko wykonanego modelu. Służył on do nauki razem z równolegle sklejamy abramsem. Większość czynności robiłem pierwszy raz w życiu i z chęcią poczytam podpowiedzi. Z czym miałem problem i czego się nauczyłem: - niepotrzebnie skleilem cały model od razu i był problem z urwanymi drobnymi elementami - teraz wiem, że lepiej robić to na końcu budowy. - maskowanie szyb robione na modelu nie wyszło najlepiej, klej pobrudził szybki, - wash za szybko nałożony po kalkach i kilka kalek zeszło i wash za szybko zmyty. - klar od Vallejo w puszce zostawia gruba warstwę, i schnie długo - 10 dni I dalej klejący jest nawet przy małym psikaniu. Przy kontakcie z modelem aż się pienił jak woda gazowana. Model wygląda na zalany tym varnishem. Macie na to radę? - co jeszcze można przy nim zrobić aby przećwiczyć pewne techniki ? - cierpliwość, tego potrzebuję;) Z góry dziękuję za rady, piszcie śmiało, jednocześnie przepraszam jeśli kogoś oczy zabolą od patrzenia na ten model. Dla ulżenia wyobraźcie sobie, że to UH-1 wracający z wysadzenia żołnierzy w dolinie la Drang 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Rozjaśnij odrobinę zdjęcia, będzie coś widać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcadio Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca Postanowiłem zrobić jaśniejsze fotki. Teraz więcej widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Pierwsze koty za płoty! Witaj w mafii No to już się sporo nauczyłeś żeby startować z kolejnym, Jak na debiut - bywa gorzej, ja swoich pierwszych modeli ani nie malowałem, ani szybek nie maskowalem, tym bardziej jaki wash?! Model skończyłeś - to też sukces! Także głową do góry, w tylnym rzędzie na półce nie będzie tak straszył, pierwszy krok za tobą dawaj dalej Pozdr ww 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Witamy po ciemnej stronie mocy Złożyłeś do kupy wiatrak... jest potencjał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi