Arcadio Napisano 21 Marca 2025 Share Napisano 21 Marca 2025 Część poniżej kiepskie zdjęcia, kiepsko wykonanego modelu. Służył on do nauki razem z równolegle sklejamy abramsem. Większość czynności robiłem pierwszy raz w życiu i z chęcią poczytam podpowiedzi. Z czym miałem problem i czego się nauczyłem: - niepotrzebnie skleilem cały model od razu i był problem z urwanymi drobnymi elementami - teraz wiem, że lepiej robić to na końcu budowy. - maskowanie szyb robione na modelu nie wyszło najlepiej, klej pobrudził szybki, - wash za szybko nałożony po kalkach i kilka kalek zeszło i wash za szybko zmyty. - klar od Vallejo w puszce zostawia gruba warstwę, i schnie długo - 10 dni I dalej klejący jest nawet przy małym psikaniu. Przy kontakcie z modelem aż się pienił jak woda gazowana. Model wygląda na zalany tym varnishem. Macie na to radę? - co jeszcze można przy nim zrobić aby przećwiczyć pewne techniki ? - cierpliwość, tego potrzebuję;) Z góry dziękuję za rady, piszcie śmiało, jednocześnie przepraszam jeśli kogoś oczy zabolą od patrzenia na ten model. Dla ulżenia wyobraźcie sobie, że to UH-1 wracający z wysadzenia żołnierzy w dolinie la Drang 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Marca 2025 Share Napisano 21 Marca 2025 Rozjaśnij odrobinę zdjęcia, będzie coś widać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcadio Napisano 21 Marca 2025 Autor Share Napisano 21 Marca 2025 Postanowiłem zrobić jaśniejsze fotki. Teraz więcej widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 25 Marca 2025 Share Napisano 25 Marca 2025 Pierwsze koty za płoty! Witaj w mafii No to już się sporo nauczyłeś żeby startować z kolejnym, Jak na debiut - bywa gorzej, ja swoich pierwszych modeli ani nie malowałem, ani szybek nie maskowalem, tym bardziej jaki wash?! Model skończyłeś - to też sukces! Także głową do góry, w tylnym rzędzie na półce nie będzie tak straszył, pierwszy krok za tobą dawaj dalej Pozdr ww 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Marca 2025 Share Napisano 26 Marca 2025 Witamy po ciemnej stronie mocy Złożyłeś do kupy wiatrak... jest potencjał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi