KARPIU Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 (edytowane) Diorama pierw miała przypominać zagubionych amerykańskich żołnierzy na terenach opanowanych przez Niemców w Ardenach. Dom miał być trochę większy ale pomyślałem ze wystarczy coś takiego , przypominającego jakiś garaż/magazyn/albo mały domeczek. Proszę o komentarze i wytyczenie ewentualnych błędów konstrukcyjnych Edytowane 16 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Fajne figurasy Hansów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Przepięknie zrobiona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 fajna przydałaby by sie fota z amerykańskiego punktu widzenia bo nie za bardzo widać tych ukrytych koleżków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 bardzo fajna i klimatyczna,az sie zimno robi na sam widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Fajny klimat Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kochaś Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 (edytowane) Witam. To jest moja praca a kolega KARP wysawił ja na moją prośbe. Dziękuje za komentarze. Tak na prawde to jest bardzo prostu sposob na zrobienie tak ,,efektownej'' dioramy np śniego to zwykły śnieg w spray'u TESCO , drzewa to gałęzie drzewa śliwkowego, a domek to zwykłe cegiełki ułożone i po przycinane . Taka diorama to nic trudnego. Początkowo miałem inne zamiary ale ze nie majac funduszy na wykonanie mojego pomysłu a majac inne materiały stworzyłem cos takiego:) a tu kolega jeden chciał zobaczyc diorame z punktu widzenia amerykańców no wiec : http://img235.imageshack.us/my.php?image=img0220sb3.jpg Edytowane 12 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Taka diorama to nic trudnego Ale tu chodzi o dobre wykonanie. Widzę skromny jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARPIU Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Trudne to tylko jest to, że czasem kasy brakuje na realizacje planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 dokładnie KARPIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Fajnie to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 figurki na dioramie to dragon? wiking division z węgier z 45 roku? bo jakoś nie pasuje mi kolor kurtek :] to parki M44.. jesteś pewien że miały taki kolor? ruiny trochę do ruin nie podobne.. wygląda to jak ściana z pustaków ustawiona na budowie przez dzieci nocnego stróża.. albo ktoś wydłubał całą zaprawę spomiędzy cegieł/kamieni.. a co do śniegu.. spróbuj z sodą.. nie tworzy takich glutów jak śnieg w sprayu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 ruiny trochę do ruin nie podobne.. wygląda to jak ściana z pustaków ustawiona na budowie przez dzieci nocnego stróża.. albo ktoś wydłubał całą zaprawę spomiędzy cegieł/kamieni.. Ruiny to są bloki kamienne, i tak właśnie powinny wyglądać. Inna sprawa, że kamienny łuk nie ma prawa się utrzymać w takiej pozycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Fajny pomysł, fajne wykonanie, ale zamiast jeepa dał bym coś niemieckiego, pozdrawiam no i trochę ten łuk tak jak Grzesiek napisał nie utrzymał by się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Co do łuku - zalezy jaka była zaprawa, jak stary irp. Z doświadczenia wiem, że takie łuki się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Mury kamienne w Europie układano bez zaprawy... Czasem je z biegiem lat uszczelniano ale nie używano zapraw. (przy tej wielkości bloków...) Tak czy inaczej makieta robi bardzo pozytywne wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi