cloner16 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Model jest już w zaawansowanym stadium rozbudowy ale z powodu braku kabla USB( ale szpan) nie mogłem zgrać zdjęć .Tak to wygląda: Zacznijmy od IN-BOX'a. Teraz jak to wyglądało. Na początku silnik, sklejenie zajęło mało czasu. Silnik po malowaniu. W rzeczywistości jest jaśniejszy. To na tyle dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 życzę powodzenia....i wiernie sledzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakon Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Silnik po malowaniu. Tak na pierwszy rzut oka to mi wygląda na skrzynię biegów,trzeba by dorobić kawałek wału korbowego pomiędzy ścianą komory silnika a w/w ,poza tym o`key.(':)') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Tak na pierwszy rzut oka to mi wygląda na skrzynię biegów,trzeba by dorobić kawałek wału korbowego pomiędzy ścianą komory silnika a w/w ,poza tym o`key.(':)') Raczej napędowego, wał korbowy jest właśnie wewnątrz silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakon Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Raczej napędowego, wał korbowy jest właśnie wewnątrz silnika Tak,racja,póżna pora to się erdolnąłem':cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 ak na pierwszy rzut oka to mi wygląda na skrzynię biegów,trzeba by dorobić kawałek wału korbowego pomiędzy ścianą komory silnika a w/w ,poza tym o`key.('Smile') Nie tylko wał napędowy trzeba by było dorobić, ale i też wiele mniejszych elementów, ogólnie to zestawowe wnętrze bardzo biedne jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Czy ja dobrze widzę, model zawiera wnętrze?! Wreszcie model z jasnej (nieniemieckiej) strony mocy, na dodatek mój ulubiony rejon walk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 rObO87 tak ma wnętrze ale tylko tyle co widać na fotkach kolegi silnika nieposiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 To i tak nieźle (taniej chyba wyjdzie to poprawiać niż nowe wnętrze kupować) Oj chyba sobie takiego sprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Pewnie i bym tak zrobił ale nie opłaca się. I tak po sklejeniu "góry" z "dołem" nie będzie można tam zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Ponieważ już przez ponad miesiąc sie nie odzywałem w tym temacie zrehabilituję się fotami:haha: Teraz foty działa : Nic szczególnego, wszystko fajnie się robi. Ciąg dalszy. Teraz idę na nim zrobić zimerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Oto zdjęcie pod które robię model , jest tylko mały problem z kołami. Znalazłem jeszcze 2 foty ale na nich koła są inne. Na 2 koła w środku są pełne, a w jednym jest prześwit, ponieważ "jest jasność po drugiej stronie", trawkę widać, w takim razie które mam wybrać, pełne czy puste? Jeśli będę miał jedno zdjęcie to ktoś może sie przyczepić ,że na drugim w tym samym pojeździe jest inaczej i coś sobie ubzdurałem.Co mam zrobić? Proszę o pomoc Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Co o tym sądzicie? OK to tak sobie posprawdzałem jak wychodzi bez aero 8-) . Ach ta moja niecierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam, Sam robię to cudeńko, więc chętnie pośledzę przebieg prac . Oto zdjęcie pod które robię model , jest tylko mały problem z kołami.Znalazłem jeszcze 2 foty ale na nich koła są inne. Na 2 koła w środku są pełne, a w jednym jest prześwit, ponieważ "jest jasność po drugiej stronie", trawkę widać, w takim razie które mam wybrać, pełne czy puste? Jeśli będę miał jedno zdjęcie to ktoś może sie przyczepić ,że na drugim w tym samym pojeździe jest inaczej i coś sobie ubzdurałem.Co mam zrobić? Mogę się oczywiście mylić, ale moim zdaniem drugie zdjęcie jest wcześniejsze, ma jeszcze bardzo wyraźne napisy i w ogóle M12 wygląda tu świeżo, taki nowy jest, ma też tylne błotniki (których brakuje już na zdjęciu 1). I istotnie, koła jezdne ma tu "puste", jednak wydaje mi się, że wszystkie. Jest więc duże prawdopodobieństwo, że koła uległy nadmiernemu zużyciu / uszkodzeniu i zostały po prostu wymienione na pełne. Nieraz przecież widać na fotkach różne wersje kół na jednym Shermanie, może tu wymienili po prostu wszystkie? Według mnie powinieneś więc najpierw wybrać wersję - wcześniejszą / późniejszą, bardziej zużytą - i wtedy zastosować odpowiednie koła. Ja mam trochę inny problem: zakupiłem do niego metalową lufę Barrel Depot, tyle że jest to sama lufa, bez łoża, a w Academy łoże jest zintegrowane z lufą. Trzeba ciąć, i to sporo... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 cloner16 Nienapalaj się na tę kalkę moja po naklejeniu po prostu odleciała a na modelu wyglądała fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ja się nie napalam na kalki, z resztą mi się zepsuły. Mam tylko pytanie czy to jakoś przyzwoicie wygląda? A zdjęcie pod które robię model to 2 z "JANA GIL" , "AvanT la Char de Mort" więc koła pełna jak słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi