PatrykModelarz Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Cześć, jestem początkującym modelarzem i napotkałem na problem związany z założeniem gąsienicy do starego modelu Tamiya. Przy zapięciu gąsienic na koła modelu brakuje ok. 1 cm - 1,5 cm długości pasku, aby spiąć gąsienice. Ktoś miał podobne problemy? Co mam zrobić teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Jesli nie przykleiles kola napinajacego to mozesz spróbowac je tak ustawic aby zmniehszyc te odlwglosc. Jesli juz przykleiles to mozsz rozkleic przy uzyciu kleju tamyia thin. A jesli regulacja nic nie da ro mozesz ustawic przerwe tak aby ja ukryc pod schurzenami o ile pojazd takowe ma. A jesli to nie pomoze to bedziesz zmuszony kupuc odbiwka plastikowe lub metalowe lub zywiczne i zrobic gasiwnice od nowa lub tez uzupelnic braki Ale chyba widze tez ze pomyliles kolejnosc kol jezdnych. Przyjzyj sie rysunkowi ze zdjecia co zamiesciles. U ciebie jest inna kolejnosc Edytowane 7 Kwietnia przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Wyrzuć te gumowe paski do kosza. Dokup najtańsze ogniskowe. Idealnie ułożą się na kołach. https://www.mojehobby.pl/products/Panther-G-Separate-Track-lin.html?srsltid=AfmBOoocPVIEV8zcX7LNUgkB7FprGW-GDpcUZrqitiUwPxaFnasoVFsO Edytowane 7 Kwietnia przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi