PatrykModelarz Posted April 7, 2025 Posted April 7, 2025 Cześć, jestem początkującym modelarzem i napotkałem na problem związany z założeniem gąsienicy do starego modelu Tamiya. Przy zapięciu gąsienic na koła modelu brakuje ok. 1 cm - 1,5 cm długości pasku, aby spiąć gąsienice. Ktoś miał podobne problemy? Co mam zrobić teraz? Quote
patrykd Posted April 7, 2025 Posted April 7, 2025 (edited) Jesli nie przykleiles kola napinajacego to mozesz spróbowac je tak ustawic aby zmniehszyc te odlwglosc. Jesli juz przykleiles to mozsz rozkleic przy uzyciu kleju tamyia thin. A jesli regulacja nic nie da ro mozesz ustawic przerwe tak aby ja ukryc pod schurzenami o ile pojazd takowe ma. A jesli to nie pomoze to bedziesz zmuszony kupuc odbiwka plastikowe lub metalowe lub zywiczne i zrobic gasiwnice od nowa lub tez uzupelnic braki Ale chyba widze tez ze pomyliles kolejnosc kol jezdnych. Przyjzyj sie rysunkowi ze zdjecia co zamiesciles. U ciebie jest inna kolejnosc Edited April 7, 2025 by patrykd Quote
robertmodelarz Posted April 7, 2025 Posted April 7, 2025 (edited) Wyrzuć te gumowe paski do kosza. Dokup najtańsze ogniskowe. Idealnie ułożą się na kołach. https://www.mojehobby.pl/products/Panther-G-Separate-Track-lin.html?srsltid=AfmBOoocPVIEV8zcX7LNUgkB7FprGW-GDpcUZrqitiUwPxaFnasoVFsO Edited April 7, 2025 by robertmodelarz 1 Quote
Recommended Posts