laskonogi Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia (edytowane) Jednostka nietuzinkowa, statek autorstwa tegoż Pana który zwał się Isambarda Kingdoma Brunela. model jak widać na okładce jest Vintage i jego pierwsze wypraski to 1966 wiec jakość jest dyskusyjna. Ponieważ lubie psuć a bocznokołowce zawsze mi sie podobało postanowiłem podjąć nierówną walkę. Całość ma stanąć na podstawce o mniej wiecej takowej / ponziej skala 1/700 No to zaczynamy kadłub na wstepie dostajemy dość mydełkowy kształt ktory postanowiłem pdrasować pozbyłem sie galionu i inkrustacji troche poszlifowałem i poszpachlowałem nstepnie zrobiłem jakies tam imitacje poszycia, dodałem ponizej lini wodnej tasmę aluminiową co by było że miedziane blachy są, z pomocą hipsa i jakis inkrustacji do Cutty Sarka odtworzyłem dziobową konstrukcję i z artwoxowego arkuszu planek zrobiłem sobie drewniany pokład koniec cz1 ostatecznie całość udało sie wyprowadzić do takiego stanu Edytowane 13 Kwietnia przez laskonogi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Kwietnia Autor Share Napisano 13 Kwietnia (edytowane) zrobiłem na nowo listwy troche zabawy było z rufową galerią i oknami ale ostatecznie mogłem zacząc deskować burty wewnętrznie i wreszcie podkład i zacząłem walkę z iluminatorami które przeszły pewną drogę ale ostatecznie po 3 próbach udało mi się uzyskać takie do zaakceptowania drukowany dół dach z modelu ostatecznie poszło projektowanie na nowo i jest tak po lewej stare wersje po prawej nowe potem koła napedowe // nie bede opowiadał ile to szlifowania było ale efekt jest taki po lewej z dodanymi okuciami a tu juz na modelu po cieciu maszty ze wzgledu na stan plastikowych są w trakcie wymiany na drewniane hawg Edytowane 13 Kwietnia przez laskonogi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia 11 minut temu, laskonogi napisał: piękne kurniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Kwietnia Autor Share Napisano 14 Kwietnia Panowie taki mam temat całość ma pływać zrobiłem sobie take cos ze styroduru // na to być długa atlantycka fala i teraz rozumiem ze na to ma iść masa typu rzezbiarskiego tylko czy ktoś ma patent jak zrobić takie małe falki na tych długich falach po wtopie z css teaser podchodzę do tego jak do jeża ... \ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi