laskonogi Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia (edytowane) Jednostka nietuzinkowa, statek autorstwa tegoż Pana który zwał się Isambarda Kingdoma Brunela. model jak widać na okładce jest Vintage i jego pierwsze wypraski to 1966 wiec jakość jest dyskusyjna. Ponieważ lubie psuć a bocznokołowce zawsze mi sie podobało postanowiłem podjąć nierówną walkę. Całość ma stanąć na podstawce o mniej wiecej takowej / ponziej skala 1/700 No to zaczynamy kadłub na wstepie dostajemy dość mydełkowy kształt ktory postanowiłem pdrasować pozbyłem sie galionu i inkrustacji troche poszlifowałem i poszpachlowałem nstepnie zrobiłem jakies tam imitacje poszycia, dodałem ponizej lini wodnej tasmę aluminiową co by było że miedziane blachy są, z pomocą hipsa i jakis inkrustacji do Cutty Sarka odtworzyłem dziobową konstrukcję i z artwoxowego arkuszu planek zrobiłem sobie drewniany pokład koniec cz1 ostatecznie całość udało sie wyprowadzić do takiego stanu Edytowane 13 Kwietnia przez laskonogi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Kwietnia Autor Share Napisano 13 Kwietnia (edytowane) zrobiłem na nowo listwy troche zabawy było z rufową galerią i oknami ale ostatecznie mogłem zacząc deskować burty wewnętrznie i wreszcie podkład i zacząłem walkę z iluminatorami które przeszły pewną drogę ale ostatecznie po 3 próbach udało mi się uzyskać takie do zaakceptowania drukowany dół dach z modelu ostatecznie poszło projektowanie na nowo i jest tak po lewej stare wersje po prawej nowe potem koła napedowe // nie bede opowiadał ile to szlifowania było ale efekt jest taki po lewej z dodanymi okuciami a tu juz na modelu po cieciu maszty ze wzgledu na stan plastikowych są w trakcie wymiany na drewniane hawg Edytowane 13 Kwietnia przez laskonogi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Kwietnia Share Napisano 13 Kwietnia 11 minut temu, laskonogi napisał: piękne kurniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano Poniedziałek o 16:08 Autor Share Napisano Poniedziałek o 16:08 Panowie taki mam temat całość ma pływać zrobiłem sobie take cos ze styroduru // na to być długa atlantycka fala i teraz rozumiem ze na to ma iść masa typu rzezbiarskiego tylko czy ktoś ma patent jak zrobić takie małe falki na tych długich falach po wtopie z css teaser podchodzę do tego jak do jeża ... \ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi