raben Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Witam właśnie zacząłem prace nad w/w modelem (kupionym od miqusa). A więc tak co do malowania to prawdopodobnie będzie biały i albo jasno niebieska atrapa albo czarna. Pierwsze co zrobiłem to odciąłem zbiornik po szpachlowałem go (jak zwykle za dużo szpachli) oraz tylni most. Wszystko na fotkach. Ps. czy tył ramy trzeba odcinać bo zdaje mi się że tak???? Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Witaj co będziesz robił z tym zbiornikiem będziesz go dawał na 2 stronę ? Masz zamiar zrobić coś w kabinie ? Ja wczoraj dostałem dafa 105 xf i jusz prawie polepiony jest w kabinie dorobiłem tylną ścianę oraz boczne z grubej tektury planuje jeszcze zrobić panele z głośnikami nad drzwiami . Jeśli chodzi o ramę to ja w instrukcji mam 3 wersje i w jednej odcinasz kawałek ramy oraz odcinasz ten mniejszy zbiorniczek a zamiast części 22a montujesz 40a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Nie zbiornik wyciąłem po to żeby było go łatwiej pomalować. Co do zmian to nie planuje nic wielkiego bo może się to źle skończyć z moim niedoświadczaniem. Będzie to zwykły daf służący do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 człowiek sie uczy na błedach ja zacząłem przerabiac 105-tke i za niedlugo zapodam foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Czyżby jakiś tajny projekcik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 nie jawny ale z braku czasu nie daje fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 To dawaj chętnie podpatrzę choć prócz wymienionych rzeczy nic nie mam zamiaru dorabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Będę bacznie obserwował, ale byś się wstydził zniżkę dostałeś a relacji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Sklejam właśnie kabinę i mam pytanie czy górny glob powinien być trochę wysunięty przed resztą kabiny?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Chyba tak w Dafie tak leciutko jest wychylone, sklejaj tak jak w instrukcji. Pozdr.Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Witam, zasiadam w pierwszym rzędzie widowni Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Kolego tak powinno byc. Tam na globie z przodu powinnes wkleic jedną częsc i ci wszystko będzie pasowało No to czekamy na Efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 (edytowane) Chodzi ci o taką przezroczysta blendę?? Ps. Co prawda nie jest to daf którego kleje ale doradźcie mi które malowanie jest najlepsze??? Edytowane 15 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Tak zgadza się. Pozdr.Krystian ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Sorki, że pytam ale w końcu kto pyta nie błądzi Czy jak wkleję teraz tył kabiny to nie będę miał potem problemów z włożeniem wnętrza?? Ps co do malowania to będzie chyba to na środkowym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Różnie to bywa jednym wchodzi, a drugim nie . W sumie możesz zostawić na razie ściankę będzie Ci potem łatwiej. Co do malowania zdecydowanie opcja 3.Bardzo mi się podoba jak wszystko jest białe. Ew. opcja 2. Pozdr.Krystian ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Według mnie malowanie chłodnicy na taki kolor jak kasta jest lipne nie podoba mi się. Mam pytanko co do tych elemętów nad przednim kołem italka podaje że mają srebrne być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Witam, jak na mój gust to 2 malowanie Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 TomaszDudek tak italeri podaje, ze to ma być srebrne ale u mnie będzie czerwone. Czyli malowanie bedzię takie jak na 2 fotce Ps. Mam pytanie czy używać podkładu ponieważ pomalowałem tył kabiny bez i wyszło bardzo dobrze?? (potem pokaże fotke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Co z tego, że wyszło bardzo dobrze, a jak miało wyjść ? Kładź podkład po co ma Ci potem lakier odpadać, a zapewne tak będzie. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Ok prawdopodobnie położę. Skoro rozmawiamy o podkładzie to co on tak naprawdę daje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Ps. Co prawda nie jest to daf którego kleje ale doradźcie mi które malowanie jest najlepsze??? Mi osobiście się najbardziej podoba malowanie nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Ok prawdopodobnie położę. Skoro rozmawiamy o podkładzie to co on tak naprawdę daje?? Podkład służy do tego, aby lakier lepiej trzymał się modelu.Nie musisz go kłaść, ale zawsze jest lepiej go dać niż potem denerwować się, że Ci gdzieś lakier oderwał lub podczas maskowania różne niespodzianki się działy. Pozdr. Krystian ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Siema mam pytanie czy w dafie 105 da się szybę włożyć od zewnątrz czy trzeba od sierodka bo maluję i niewiem jak to zrobić... a tak to powodzenia w modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Mechanik więc tak mając nieprzyjemnie dośw z fafem 95 (byłem młody i głupi) sklejanie samej kasty bez środka wydało mi się kłopotliwe(kompletnie schrzaniłem ten model) więc przykleiłem wszystko do płyty podłogowej. mam zamiar zamknąć całą kastę bez szyb ,szyby boczne będą otwarte wieć po pomalowaniu kasty przy kleje kawałki bocznych szyb włoże przedną i przez otwarte okna ja przy kleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi