Skocz do zawartości

Daf XF by raben

raben

Rekomendowane odpowiedzi

Witam właśnie zacząłem prace nad w/w modelem (kupionym od miqusa). A więc tak co do malowania to prawdopodobnie będzie biały i albo jasno niebieska atrapa albo czarna. Pierwsze co zrobiłem to odciąłem zbiornik po szpachlowałem go (jak zwykle za dużo szpachli) oraz tylni most. Wszystko na fotkach.

Ps. czy tył ramy trzeba odcinać bo zdaje mi się że tak????

1279fbbc9c964239m.jpg

d0ba00488458e25cm.jpg

Pozdrawiam!!

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witaj co będziesz robił z tym zbiornikiem będziesz go dawał na 2 stronę ?

Masz zamiar zrobić coś w kabinie ?

Ja wczoraj dostałem dafa 105 xf i jusz prawie polepiony jest w kabinie dorobiłem tylną ścianę oraz boczne z grubej tektury planuje jeszcze zrobić panele z głośnikami nad drzwiami .

Jeśli chodzi o ramę to ja w instrukcji mam 3 wersje i w jednej odcinasz kawałek ramy oraz odcinasz ten mniejszy zbiorniczek a zamiast części 22a montujesz 40a

Nie zbiornik wyciąłem po to żeby było go łatwiej pomalować. Co do zmian to nie planuje nic wielkiego bo może się to źle skończyć z moim niedoświadczaniem. Będzie to zwykły daf służący do pracy

Chodzi ci o taką przezroczysta blendę??

Ps. Co prawda nie jest to daf którego kleje ale doradźcie mi które malowanie jest najlepsze???

9673834d59ecc756m.jpg

d42ab2498bf7cae0m.jpg

d9347e566fddcfacm.jpg

Edytowane przez Gość

Sorki, że pytam ale w końcu kto pyta nie błądzi Czy jak wkleję teraz tył kabiny to nie będę miał potem problemów z włożeniem wnętrza??

Ps co do malowania to będzie chyba to na środkowym zdjęciu

Różnie to bywa jednym wchodzi, a drugim nie . W sumie możesz zostawić na razie ściankę będzie Ci potem łatwiej.

Co do malowania zdecydowanie opcja 3.Bardzo mi się podoba jak wszystko jest białe. Ew. opcja 2.

Pozdr.Krystian !

TomaszDudek tak italeri podaje, ze to ma być srebrne ale u mnie będzie czerwone. Czyli malowanie bedzię takie jak na 2 fotce

Ps. Mam pytanie czy używać podkładu ponieważ pomalowałem tył kabiny bez i wyszło bardzo dobrze?? (potem pokaże fotke)

Ps. Co prawda nie jest to daf którego kleje ale doradźcie mi które malowanie jest najlepsze???

Mi osobiście się najbardziej podoba malowanie nr 1

Ok prawdopodobnie położę. Skoro rozmawiamy o podkładzie to co on tak naprawdę daje??

Podkład służy do tego, aby lakier lepiej trzymał się modelu.Nie musisz go kłaść, ale zawsze jest lepiej go dać niż potem denerwować się, że Ci gdzieś lakier oderwał lub podczas maskowania różne niespodzianki się działy.

Pozdr. Krystian !

Mechanik więc tak mając nieprzyjemnie dośw z fafem 95 (byłem młody i głupi) sklejanie samej kasty bez środka wydało mi się kłopotliwe(kompletnie schrzaniłem ten model) więc przykleiłem wszystko do płyty podłogowej.

mam zamiar zamknąć całą kastę bez szyb ,szyby boczne będą otwarte wieć po pomalowaniu kasty przy kleje kawałki bocznych szyb włoże przedną i przez otwarte okna ja przy kleje.