Skocz do zawartości

cięzarówki MAN Revell - prośba o recenzje

rObO87

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Mana 5t, choć cięgle czeka na pomalowanie.

Co mogę powiedzieć? Gumowe koła, świetne spasowanie i ogólnie bardzo ładnie wygląda nawet nie pomalowany(oczywiście zamierzam dać mu kamuflaż). Długość to ok. 20 pare centymetrów. Cztery wersje malowanie, cztery rodzaje kalkomanii. Trzy zwykłe Bundeswehr, jedna z operacji w Somali w 1993 roku. Jak chcesz wiedzieć o czymś dokładniej, to chętnie odpowiem na pytania.

Pozdrawiam

No więc tak rObO87.

Szybki są z plastiku, tak jak wszystkie części.

Wnętrze zawiera fotel jednoosobowy i dwuosobowy, deska rozdzielcza, oczywiście kierownica i liczniki z kalkomanii. W dachu znajduje się otwierany właz.

To jest ta czwarta wersja malowania:

143_rn.jpg

Owszem jest biała, aczkolwiek z ilustracji na pudełku bliżej do piaskowego.

Ja dałem 104,99zł + przesyłka. Kupowałem na mojehobby, ale wykupiłem chyba ostatniego, bo zaraz potem pojawiło się niedostępny i tak jest do dzisiaj.

Jak byłem pod koniec września w Warszawie w ToraToraTora to mieli tego 10t z wysięgnikiem. Ceny tam są trochę zawyżone, ale jest tyle kąsków, że

Pozdrawiam Konrad

P.S. Na innym forum pisaliście z Tomkiem, że nie ma Panzerhaubizte. Wydaje mi się, że jeszcze jest na sklej.pl, koło Mana:

http://www.sklej.pl/modelarstwo237_part1.html

Na innym forum pisaliście z Tomkiem, że nie ma Panzerhaubizte

Jeśli o nią chodzi, to .... szczerze odradzam. Buduję ją od dłuższego czasu, hmmm buduję to za dużo powiedziane - dłubię. Bo co chcę przykleić jakąś cześć, to trzeba ją poprawiać. Revell wiele detali uprościł, więc budując prosto z pudła otrzymamy co najwyżej chińską zabawkę - nie trzymającą się nijak rzeczywistości, aby otrzymać miniaturę tego pojazdu w 1/35 niezbędna jest duża interwencja z naszej strony i praca z dokumentacją. Po prostu sporo scratchu. Jakby co, listę problemów związanych z Pzh 2000 mogę napisać na priv. Zresztą wstawię po jej (pzh 2000) zrobieniu szczegółową relację i zaznaczę co i jak do poprawienia - (a jest tego w pi... )

Jakub, możesz to przetłumaczyć i tak w 3-5 zdaniach opisać modele?

Ok. W okolicach weekendu (mój Wochenende zaczyna się zawsze w czwartek o 13:00 :> ) czyli wówczas usiądę i przetłumaczę.

Taaak jak wiele innych rzeczy...

Bardzo dużo, zrobię wątek z moim Panzerhaubitze to opiszę dokładnie co i jak...

• 1 month later...

Czemu marzenie?

Przecież jest nawet dostępny

http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=705361&kateg=288970http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=705361&kateg=288970

Sam bym go z chęcią skleił, ale w polskich barwach