mjakm Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Cześć ! będę próbował złożyć taki samolot jak w tytule. To moje drugie podejście do tej skali. Jako baza poszedł zestaw trumpetera na którym już widzę że będzie ciut więcej dłubania żeby zbliżyć się do oczekiwanego efektu. Oto co posłuży mi do pracy: na razie prace kokpitowe: i pierwsze pytanie do fachowców o znawców tematu który dziób ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia W Białej mamy takiego na pomniku 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Jako punkt wyjścia do dalszej pracy bardziej nada się chyba 1. Ale podejrzewam, że jest zbyt mały, ma zbyt małą średnicę. Na zdjęciu Grzesia jest MiG-17PF, polskie Lim-5P miały inny kształt wlotu i średnicę osłony anteny we wlocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 9 minut temu, Andzin napisał: Na zdjęciu Grzesia jest MiG-17PF Dokładnie tak Dorzucę jeszcze takiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 23 Kwietnia Autor Share Napisano 23 Kwietnia Czyli coś pomiędzy 1 a 2 trzeba wyrzeźbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia W tym wątku masz dwie fotki z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia 8 godzin temu, mjakm napisał: Cześć ! będę próbował złożyć taki samolot jak w tytule. Pozwole sobie popodglądac Kolegę. Mam w planach mniej wiecej to samo tylko skala 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Czesc,szary panel na prawej burcie byl w kolorze reszty kabiny i niczym w kolorze reszty nie odstawal.Miska fotela byla pusta albo lezal w niej spadochron,nie bylo tam takiej kanapy,jest mase zdjec wiec podeprzyj sie troche dokumentacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Fajny projekt a jaki masz pomysł na wiatrochron bo ten z modelu to oryginału nie przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia Teraz, ireneusz napisał: Fajny projekt a jaki masz pomysł na wiatrochron bo ten z modelu to oryginału nie przypomina Nie dobijaj. Im dłużej nad nim siedzę tym więcej mam go dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia 36 minut temu, mjakm napisał: Nie dobijaj. Im dłużej nad nim siedzę tym więcej mam go dosyć Nie dziwię się, to jeden z pierwszych modeli Trębacza i przypomina oryginał z bardzo dużej odległości. Zrób go po prostu bez spiny na sztukę, a przed kolejnymi zakupami zawsze możesz spytać o wybór na forum . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi