adamuss Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 (edytowane) Model przyjechał do mnie jakieś 2 lata temu z Anglii. Był już sklejony i pomalowany, jednak bez lakierowanego nadwozia. Ramka okna, dach i tylna klapa były pęknięte. Ma też nieoryginalną, wykonaną z pleksi przednią szybę. Jakiś czas temu we wnętrzu dorobiłem dywaniki (czarny zamsz), pomalowałem skalę na regulacji ciepło/zimno i przyciski na konsoli. Niedawno zabrałem się za pomalowanie budy. Lakier w sprayu - dorabiany w mieszalni hondowski R81, clear Śnieżki. Całość wykończona samochodowym mleczkiem polerskim o trzech różnych grubościach. Lampy tylne malowane markerem, a kierunki farbą do porcelany (kolor amber). Wnętrze lamp przednich wyklejone folią "chrom", a tylnych pociągnięte metalizerem. Fotka wnętrza zrobiona była już po moich poprawkach ale przed malowaniem nadwozia. Obecnie poddane zostało jedynie kosmetyce związanej z rozklejaniem elementów. Usunąłem także boczne szyby. Edytowane 17 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Ogólnie model zacny, brawo za podjęcie "reanimacji", fajnie się błyszczy Nie mniej jest parę minusów: nie pomalowałeś linii podziałów, a szkoda - model dużo by na tym zyskał, no i te zacieki od pędzla na desce rozdzielczej (mogłeś trochę bardziej rozcieńczyć farbę). Ale ogólnie mnie się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Deska była już pomalowana - ja dodałem tylko szczegóły. Przypomniało mi się co jeszcze zmieniłem. Zaszpachlowałem otwory na halogeny w przednim zderzaku, żeby auto było bardziej podobne do mojego oryginału ;) Z liniami podziału masz rację - pokombinuję coś z mini. No i muszę jeszcze dorobić tylne światełko przeciwmgielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Fajny modelik do tuningu...myślę nad zakupem takowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 No fajny fajny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Mały update - dodałem dwie fotki ze zrobionymi liniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Troche mocniej te linie farbą zapuść, ale i tak już lepiej wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi