Pafica Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Modelik firmy Aga z Białegostoku. Na moje oko przepak PST, wbrew pozorom nie taki tragiczny. Przy dużej dozie samozaparcia, wolnego czasu i skraczbuldingu można wyciągną ciekawą replikę tego pojazdu w małej-wielkiej skali. Z przeróbek wykonanych do tej pory-część wnętrza, szyby, paka od podstaw metodą "na Pattersona", czyli z koszyka na truskawki. Nie wiem do końca jak będzie to wyglądało w 72, ale trzeba spróbować, prawda? Modelik ma wglądać na mocno rozklekotany, śmieci na pace, zniszczone lampy itp. Do zrobienia-odchudzenie błótników, klamek, przetłoczeń biegnących przez całą karoserię i pochylenie chrap na blachach osłaniających silnik. To coś na zderzaku to imitacja suchego błota. Paka w stanie surowym. Duuużo szlifowania. Całość nie trzyma jeszcze pionu i wymaga lekkiego obniżenia. Ciekawostka. Mój pierwszy własny model. Właśnie taki sam co robię teraz, tyle że z drewnianą kabiną. Stare dobre czasy... PS. Ostatni raz daje takie zbliżenia na 72. To jej bardzo źle robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 planujesz do tego jaką podstawke? bo jak śmie®ci i zniszczenia mają być to jakiś syf wokół by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 no no dawaj śmiało, zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Daję Żółwiku, daję! Całokształt tak się przedastawia. Całość sklejona, teraz tylko duuużo szpachli, i wysubtelniania szczegółów, o których wsponinałem wcześniej. Gdzieneiegdzie będę musiał usunąć troszkę błota z kół, bo źle to wygląda. Nie pytajcie przez co przeszły szyby. Paka złożona na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 No wreszcie coś ruszyło ładnie, ładnie tylko usuń resztki farby bo będzie widać, chyba że wczesniej był malowany aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 wczesniej był malowany aero. Taaaaa, jasne. Aero :] Niestety pędzlem panowie, pędzlem..... Oczywiście usunę tą farbkę, ślady po kleju, przesadną ilość błota, wyrównam pakę....Może nie będzie zbyt wielkiej tragedii...ale nadziei to ja sobie nie robię..... Ech..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 nie jest żle - dlaczego się przejmujesz- zrób go jako cywilną ciężarówkę po wojnie - odłażaca farba - łatany z wielu - ech nie poddawaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi