Rob Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 (edytowane) Witam Modelarstwem interesuję się od kilku lat, tak poważnie od 2003 roku. Zajmuję się z reguły pojazdami wojskowymi w skali 1/35 (z pewnymi odstępstwami….) Dosyć tego gad... Na początek chciałbym pokazać ,,coś takiego zarośniętego” - Leopard2A4 firmy Italeri. Model trochę przerabiałem: wycinałem łoże lufy, przedział bagażu z tyłu wierzy . Dorobiłem imitację śrub, nitów z kształtownika oraz uchwyty z drutu. Waloryzowany elementami fot. Eduarda ,gąsienicami AFV oraz toczoną lufą (na zamówienie). Kalki musiałem wykonać od podstaw oprócz numeracji na wierzy. Najwięcej problemów przysporzyła mi imitacja roślinności (maskowanie). …….. Wynik oceńcie sami Rob Wprowadziłem zmianę w prezentacji zdjęć Edytowane 21 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Bardzo fajny tanks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Gąski wydają mi się zbyt rdzawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Gąski wydają mi się zbyt rdzawe Przecież jest napisane PL - czyli polski czołg a nie niemiecki... żarcik Sam model całkiem fajny, ceni się że troszkę próbowałeś poprawić to co schrzanił producent. Model sam jest dość stary, mało delikatny i lepszym wyborem byłoby, zapodanie tych dodatków do modelu HB (zestaw 82401) Kalki robi jakaś firma, co prawda nie pamiętam jaka. Tak na marginesie, mogłeś dokupić żywiczne figurki polskich żołnierzy przeznaczone do polskiego Leosia - robi Toro Model - ładniusie. Aha, troszkę końcowy efekt psuje ta zielenina - tak jakby robiona na szybkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Kalki do polskiego Leoparda robi firma Echelon: http://www.jadarhobby.pl/echelon-t35008-leopard-european-nations-p-14567.html A fajne figurki, ale drogie firma Toro Model: http://www.adalbertus.com.pl/go/_info/?id=1148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Nie wiem czy to ten sam, ale widziałem takiego na konkursie w Poznaniu w tym roku Sam model fajny, ale nie podoba mi się zielenina, gąski , no i brudzenie bym poprawił ale reszta jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Od Poznania wiele się zmieniło – wrócił do warsztatu, co do ,,zieleniny" to jak wspomniałem zajęła najwięcej czasu i nerwów (wielokrotnie poprawiana) Dziękuję za wszystkie uwagi. Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Zielenina nie jest aż taka zła. Trochę dziwnie wygląda, że czołg z zieleniną stoi na "gołym" terenie. Trochę zieleniny na podłożu wokół czołgu by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 no.....Robert...gartuluję debiutu na forum.....a co do modelu.....to całkiem fajny....cos tam bym poprawił i coś mi się podoba ale to jak kazdy.....ja osobiscie własnie zabieram się za ten sam ale z hobbybossa....i model jest naprawde super...a co do malowania to OCZYWOSCIE NIEMIECKIE.....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Trochę zadziab dziany, za dużo kleju , ale może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Trochę zadziab dziany, za dużo kleju , ale może być. "Zdziab dziany" a co to takiego, chyba nie po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 ....jakiego kleju ? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi