Skocz do zawartości

Leopard2A4 PL

Rob

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Modelarstwem interesuję się od kilku lat, tak poważnie od 2003 roku. Zajmuję się z reguły pojazdami wojskowymi w skali 1/35 (z pewnymi odstępstwami….) Dosyć tego gad...

Na początek chciałbym pokazać ,,coś takiego zarośniętego” - Leopard2A4 firmy Italeri.

Model trochę przerabiałem: wycinałem łoże lufy, przedział bagażu z tyłu wierzy .

Dorobiłem imitację śrub, nitów z kształtownika oraz uchwyty z drutu. Waloryzowany elementami fot. Eduarda ,gąsienicami AFV oraz toczoną lufą (na zamówienie). Kalki musiałem wykonać od podstaw oprócz numeracji na wierzy. Najwięcej problemów przysporzyła mi imitacja roślinności (maskowanie). …….. Wynik oceńcie sami

Rob

927b65dfe861a094.jpg

50e04e7488bab4b6.jpg

10f83c1d2c5d4c57.jpg

51b00e844b73b088.jpg

1325eba3cc5f1cde.jpg

35adca6c2d52137c.jpg

6dfcec34c39045da.jpg

8c09c9da9f382eee.jpg

Wprowadziłem zmianę w prezentacji zdjęć

Edytowane przez Gość

Gąski wydają mi się zbyt rdzawe

Przecież jest napisane PL - czyli polski czołg a nie niemiecki... żarcik

Sam model całkiem fajny, ceni się że troszkę próbowałeś poprawić to co schrzanił producent. Model sam jest dość stary, mało delikatny i lepszym wyborem byłoby, zapodanie tych dodatków do modelu HB (zestaw 82401) Kalki robi jakaś firma, co prawda nie pamiętam jaka. Tak na marginesie, mogłeś dokupić żywiczne figurki polskich żołnierzy przeznaczone do polskiego Leosia - robi Toro Model - ładniusie. Aha, troszkę końcowy efekt psuje ta zielenina - tak jakby robiona na szybkiego...

Nie wiem czy to ten sam, ale widziałem takiego na konkursie w Poznaniu w tym roku Sam model fajny, ale nie podoba mi się zielenina, gąski , no i brudzenie bym poprawił ale reszta jak najbardziej ok

no.....Robert...gartuluję debiutu na forum.....a co do modelu.....to całkiem fajny....cos tam bym poprawił i coś mi się podoba ale to jak kazdy.....ja osobiscie własnie zabieram się za ten sam ale z hobbybossa....i model jest naprawde super...a co do malowania to OCZYWOSCIE NIEMIECKIE.....pozdrawiam