Luck82 Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Witajcie, poniżej kilka zdjęć mojej interpretacji Austin Armoured Car od MiniArt (39009), uzupełnionej o zestaw figurek WWI British Tank Crew od ICM (35708). Całość malowana pędzelkami. Będę Wam wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia, uwagi, konstruktywne wskazówki. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Fajne kolorki ogólnie, czuć klimat taki jesienny, raczej bieżnik opon zbyt piaskowy wyszedł, ja to bym te konary inaczej poukładał, ale podoba się ogólnie, fajne listowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Super wykonanie, jest klimat jesieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Super to wygląda - jedyne co mi się rzuca w oczy to, ze kolor weatheringu kół nie pasuje do koloru terenu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Świetny, bardzo mi się podoba. Szacun za pędzelek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Fajny model. Podoba się. O bieżniku już koledzy pisali. Mundurki chyba nieco się błyszczą, włosy zresztą też trochę. Nigdy nie próbowałem ale włosy to chyba trudno realnie pokazać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck82 Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) Dzięki serdeczne za wszelkie uwagi Bieżnik w wolnej chwili na pewno do poprawy. Co do figurek, to czekają na drugą warstwę lakieru, bo po wyschnięciu, pomimo że matt, to jednak złapały lekkiego połysku. Natomiast nie mam jeszcze takiej wprawy w ich malowaniu i faktycznie nie jest to łatwe zadanie. Nie mniej, niektórzy mają niesamowity talent i figurki na prawdę potrafią wyglądać obłędnie. Edytowane 9 Czerwca przez Luck82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 10 godzin temu, Luck82 napisał: Dzięki serdeczne za wszelkie uwagi Bieżnik w wolnej chwili na pewno do poprawy. Co do figurek, to czekają na drugą warstwę lakieru, bo po wyschnięciu, pomimo że matt, to jednak złapały lekkiego połysku. Natomiast nie mam jeszcze takiej wprawy w ich malowaniu i faktycznie nie jest to łatwe zadanie. Nie mniej, niektórzy mają niesamowity talent i figurki na prawdę potrafią wyglądać obłędnie. Farby i lakiery generalnie potrafią spłatać figla i efekt końcowy wychodzi odwrotnie niż planowałeś. Chcesz mat a wychodzi Ci lekko błyszczący. Chcesz błyszczący a wychodzi Ci lekki mat. Ja tam mistrzem malowania nie jestem i sam nie wiem co może być przyczyną ale na pewno trzeba zwrócić uwagę na właściwe rozmieszanie, dolanie właściwej ilości rozcieńczalnika. Odległość aerografu od modelu i ciśnienie powietrza też mogą mieć znaczenie. Trzeba poczytać co piszą bardziej doświadczeni koledzy albo eksperymentować samemu. Malowanie figurek to faktycznie wyzwanie ale chyba jesteś na dobrej drodze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Świetne. Bardzo mi się podoba. Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi