Antyvirus Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Witam !!! Korzystając z faktu nadejścia zimy i związanych z tym dłuższych wieczorów postanowiłem zmajstrować coś dla zabicia czasu ;-) Przyglądając sie półce z modelami wybór padł na Pz.Kpfw IV Dragona i starego Opla Blitz'a Italery. Oba modele już kilka lat kurzą sie na półce a Opel pod moją nieobecność zaliczył dodatkowo Blitzkrieg w wykonaniu mojego siostrzeńca . Postarałem sie doprowadzić oba pojazdy do jako takiego stanu i dziś zaczynam prace nad pustynną dioramą. Postępy niebawem a teraz park maszynowy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 przydał by się jeszcze Kubewagen i jakieś motorki z koszami albo SdKfz. 251 a jaki jest zamysł tej dioramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 No przyznam, że pojazdy mi się podobają. A figurki do dioramy masz już wybrane? A to będzie scenka w stylu mały postój podczas jazdy, jakiś punkt z paliwem (czy innymi rzeczami) czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 W planach dokupienie tych zestawów : Jak portfel i żonka pozwoli to może jeszcze takie coś: Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 o Lisa pustyni dasz, bardzo fajnie, a właściwie: "polowanie na Rommla" Cię zainspirowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Trochę za czysty układ jezdny, reszta OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Podoba mi się Twój pomysł. Masz już jakąś koncepcje jak to ustawić itp? Co do modeli to walnij tam kurzem i piachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 Modele ukończone to te w pierwszym poście, kolejne jeszcze są w pudełkach. Na razie nie kurze bo nie wiem jaki kolor wyjdzie podłoża . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Dużo scenka się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 Koncepcja ustawienia jest, ale wszystko wyjdzie w praniu. Zależy jak duża będzie Dioramka. Teraz mam kupe roboty. Właśnie sie przeprowadzam więc będzie opóźnienie w relacji. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 A szkoda, szkoda bo szykuję się fajna relacja, no ale cóż siła wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Teraz jest promocja na ten zestaw http://www.modelhobbies.co.uk/shop/dragon-deutsche-afrika-korps-6063-p-8598.html z przesyłką wychodzi taniej jak w Mojehobby. pl bez przesyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 Dzięki bardzo skożystam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Zamiast tego zestawu z motorem proponuje to. Malowanie afrykańskie podejrzewam, że też jest a dodatkowo zastaw ma jakieś blaszki. http://www.modelhobbies.co.uk/shop/tamiya-sdkfz-photo-etched-parts-35270-p-6537.html Chyba, że bardzo chcesz mieć motor. a ten zestw tylko bez namiotu i rarja i tego generała tez wychodzi taniej niż w wyżej wspomnianym sklepie http://www.modelhobbies.co.uk/shop/tamiya-kubelwagen-type-africa-35238-p-6507.html A jest to dokładnie to samo a namiot możesz bardzo prosto sam zrobić z lepszym efektem.a tu ten Sdkfz tyle tylko ze wersja 223 http://www.modelhobbies.co.uk/shop/tamiya-sdkfz223-with-photo-etched-part-35268-p-6535.html. I to tez znacznie taniej jakieś 16 PLN nawet po dzisiejszym dość wysokim kursie funta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 C.D Aby nie było, że tamat całkowice upadł ostatnio udało sie znaleść chwilke i dioramka otrzymała podłoże wykonane w cienkiej warstwy gliny, która po wyschnięciu daje fajny efekt wtysuszonej pustyni (tak przynajmniej mi sie wydaje ) Powoli też powstaje chatka, co do której nie wiedziałem jak mam sie zabrać, aż do czasu kiedy sięgnąłem po książke "Tobruk" Petera Fitzsimons'a, w której jeden z australijskich żołnierzy opisuje kilka z takich domostw. Więc wg niego budowane były z gliny zmieszanej z wodą morską i pobielone. Na tyle niskie, że trzeba było sie schylać by nie zawadzić o sufit. Operając sie natym powoli grzebie coś takiego jak widać. Zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 wygląda świetnie tyle że jak na wielką piaskownice to nie, bardziej na jakiś płaskowyż o twardym podłożu, ale może takie coś też na Saharze występuje, ale jak coś to daj troche pigmentu na modele który będzie miał kolor ziemi bo inaczej nie będzie to ze sobą grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi