Mierzu Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Model nie należy do nowych, ale nie znalazłem na naszym forum in boxa, więc to czynię. Producent uraczył nas sześcioma ramkami z plastikowymi częściami ( w tym jedna z przeźroczystymi elementami, siatką a'la ażurową ( ?) do wykonania bocznych rozkładanych burt, które w rzeczywistości były ażurowe. Elementy bez widocznych jam skurczowych, ładnie odlane, występują ślady po wypychaczach, ale z tego co się zdołałem zorientować to na wewnętrznych stronach części, które po sklejeniu nie będą widoczne. Do tego arkusik z kalkomaniami, które pozwalają na wykonanie pojazdu z frontu wschodniego(1941 i 1942 roku ), Afryki ( 1942) oraz Francji (1940) Jeżeli chodzi o instrukcję, to jest ona przejrzysta, ale nie postarano się tutaj o pokazanie większej ilości opcji malowania tego poajzdu, który przecież był używany od 1939 roku do końca wojny, także ilości malowania i ich rodzaju do wyboru, do koloru. POmocnym może tu być publikacja wydawnictwa Militaria sd Kfz 10/4 nr 172, gdzie przedstawiono 18 barwnych sylwetek tego pojazdu. Wkrótce startuję z budową tego modelu, a relacja z budowy będzie dostępna w dziale warsztattowym. Serdecznie zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Mam ta italke i sie zbieram do klejenia juz od lutego i mi nie podrodze ale będe tobie kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Rzeźnia Rzeźnia Rzeźnia Ale i tak powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Męczyłem go już, jest gdzieś na forum..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Tomku , a dlaczego rzeźnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi