Gość Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 W pewnej przyszlosci planuje wykonac Harriera Gr.7 Hasegawy 1:48 rzecz jasna i poniewaz zestaw ten jest dosc ubogi w podwieszenia mam pytanie do bardziej zorientowanych czy brytyjskie Harriery moga przenosic amerykanskie uzbrojenie ? Na przyklad bombki niekierowane ? Moglbym wtedy uzyc tych z zestawu uzbrojenia A Hasegawy, ale czy to byloby zgodne z rzeczywistoscia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Przypuszczam ze moga, bo przeciez w USMC uzywaja Harrierow (nie wiem tylko, czy akurat Gr.7), a nie wydaje mi sie, zeby kupowali uzbrojenie od Angoli, tylko swoje podwieszaja... Ponadto amerykanskie uzbrojenie weszlo w pewnym sensie do NATOwskich standardow. EDIT: Gr.7 moze normalnie przenosic bomby Mk82 lub Mk83 (do 6 sztuk), ASRAAMy, Sidewindery, Pavewaye, Mavericki, no i brytyjskie Brimstone'y (ciekwostka - pocisk powstal na bazie Hellfire'a) Zeby daleko nie szukac: http://www.salthillairshow.com/harrier/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 USMC używa wersji AV-8B i AV-8B+. Teorytycznie brytolskie GR.7 mogą przenosić uzbrojenie made in US, zwykle są to pociski rakietowe AIM-9 i AGM-65, reszte uzbrojonka (bomby kierowane i konwencjonalne) to raczej swoje "targają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 No skoro moga przenosic Mk.82 i Mk.83 to jestem juz "w domu". Poza tym AmraamLine robi zywiczne CPU-123 ( brytyjska wersja GBU-12 ), oby tylko byly mozliwe do zamowienia w Karayi ( to ich oficjalny importer na Polske ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Najlepiej to go zrobić mieszanym uzbrojonkiem 2xCPU-123, 2xAGM-65G i 2xAIM-9L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 Chyba bedzie przenosil 2x CPU 123, 2x Mk 82 lub 83 i 2X Sidewinder L... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Troche odgrzeje watek i zapytam jeszcze czy AGM-65 moga byc przenoszone na skrajnych zewnetrznych pylonach ? Cos czuje, ze niedlugo ten model trafi pod skalpel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 OK juz znalazlem info zagranica, ze Maverickow na zewnetrznych pylonach podwiesic sie nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 O którym zestawie mówisz....... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Posiadam ten pierwszy zestaw. Ten drugi niczym sie nie rozni od pierwszego oprocz kalkomanii. Nawiasem mowiac swojego bede robil i tak w malowaniu z Operation Telic, tylko musze dokupic oddzielnie kalki Model Alliance ( przy okazji sa tam tez do Tornado od razu... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Pytam bo ten pierwszy model oglądałem u mnie w sklepie z modelami (bardziej zabawkowy niż modelarski) i całkiem przyjemnie wyglądały wypraski. Ale niestety ćwiczę silną wolę i nie zanabyłem go do poczekalni modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi