GrzegorzM Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca Bardzo dobrze buduje się model z tego zestawu, wszystko świetnie pasuje. Malowałem farbami Vallejo Model Air (71.031 i 71.323) oraz Humbrol Acrylic 89 (spód). Ta ostatnia farba to zalecenie z instrukcji, jak pomalowałem, to dopiero zorientowałem się, że na samolot z pustyni, przemalowany z oznaczeń RAF na USAAF, bardziej prawdopodobny byłby Azure Blue (np.Humbrol 157), niemniej używany był w tamtym czasie także inny kolor, Light Medium Blue. Właśnie taki jak ów 89. Samolot nosi oznaczenia 307 dywizjonu USAAF z Algierii, z roku 1942. Litery kodowe MX-P są takie same , jak na bardzo znanej maszynie, na której latał as myśliwski Virgil Field ( ostatnie zdjęcie). I to z tej samej jednostki. Jednak jest to samolot o innym numerze seryjnym. Taka ciekawostka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca Ładny . Zapomniałeś o kapselkach na felgach i wnękach podwozia w kolorze spodu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi