Skaidrus Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca Ten model przeleżał swoje w czeluściach mojego magazynu. W końcu zdecydowałem się go skleić, ale zrezygnowałem z wnętrza, bo nie miałem na nie ochoty. Użyłem dedykowanych blach Voyagera PE35962, ekranów oraz pojemnika na wycior Abera, odpowiednio 35A028 i R23, lufy km Master oraz antenę Orange Hobby. Dochodzę do wniosku, że używanie blach w nowych modelach ma coraz mniej sensu. Jakość części plastikowych jest bliska blaszkom, a nakład pracy nieporównywalnie mniejszy. Jak to u RFM, spasowanie i detal były na bardzo wysokim poziomie, choć czasami denerwowały mnie ślady po formach. Trochę problemów miałem z gąskami – piny do mocowania siedziały za płytko. Miałem akurat pod ręką metalowe gąski z Sanxin i użyłem je, chociaż grzebienie trochę ustępowały jakością wersji plastikowej. Model zapewne zawiera sporo uchybień merytorycznych, ale skutkiem zastosowania blach zbyt mocno zbliżyłem się do punktu, gdzie modelarstwo traci rekreacyjny charakter. Malowałem Hatakami, brudziłem różnymi specyfikami Ammo, AK i Lifecolor. Ogólnie model gorąco polecam, ale sugeruję wersję bez wnętrza. Kolory na zdjęciach są trochę mocniej nasycone niż w rzeczywistości. Ostatnie zdjęcie (wykonane telefonem) pokazuje faktyczne barwy modelu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi