Skocz do zawartości

[relacja] Boeing 747 z wnętrzem 1:144 Revell

Agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Po treningu cierpliwości, którym były około 100 wioseł w trójrzędowcu rzymskim, postanowiłam się zmierzyć z kolejnym wyzwaniem. Jak sam temat wątku mówi, zabrałam się za pasażerski samolot cywilny.

Jak widać w wątku:

viewtopic.php?t=6307&highlight=revell+747

największym wyzwaniem było pomalowanie foteli, które stanowią całość z pokładem. Prace podzieliłam na następujące etapy:

1. Pomalowanie podłogi

2. Zamaskowanie całej podłogi pomiędzy siedzeniami - wymagało to docinania pasków Tamiyi różnej szerokości.

3. Pomalowanie niebieską farbą siedzeń.

4. Maskowanie 332 foteli drobnymi paseczkami, aby móc pomalować na biało boków siedzeń.

5. Pomalowanie na szaro przedziałów technicznych: toalet, kuchni itp.

Szczerze mówiąc, zajęło to kilka tygodni pracy, ale czas już pokazać dotychczasowe dokonania.

th_IMGP0805.jpg th_IMGP9194.jpg th_IMGP9195.jpg

Łeee...tak bez pasażerów, bagażu i wymiotujących dzieci to ten środek smutno byndzie wyglądał A tak poważnie - tej cierpliwości [rimskaja łodka, tera Jumbo] do małych , powtarzalnych niemal w nieskończoność elementów to tylko pozazdrościć.

Nie dam głowy, ale zdaje mi się , że SAS miał toalety i resztę powierzchni użytkowej w szaroniebieskich odcieniach - poszukam starych folderów...

• 3 weeks later...

Cześć

Czas na drugi pokład, na którym w wersji 747-100 znajdowała się salonka dla VIP-ów + kabina pilotów. Na kanapie natrasowałam linie podziału, chcąc ją uplastycznić. Kabina nie posiadała żadnych szczegółów, wydrukowałam na papierze odpowiednio pomniejszone zdjęcia paneli, co prawda nie widać ich kompletnie, ale ja wiem, że tam są.

th_IMGP0243.jpg th_IMGP0244.jpg th_IMGP0247.jpg

Oba pokłady zostały już wklejone w połówkę samolotu.

th_IMGP0319.jpg

• 1 month later...

Chcę dorzucić jeszcze kilka ujęć całego wnętrza i kabiny przed zamknięciem kadłuba.

th_IMGP0314.jpg th_IMGP0317.jpg

Po sklejeniu połówek okazało się, że na grzbiecie ujawnił się dodatkowy "garb", którego na pewno nie było w oryginale samolotu. Niestety w trakcie klejenia coraz bardziej wychodzi wiek form do wyprasek: szczeliny!!! Jak widać pojawiła się cała sylwetka Boeinga, nad którą obecnie spędzam czas szpachlując i szlifując.

th_IMGP1075.jpg

Jak widać pozbawiłam Boeinga przodu, ponieważ znalazłam następujące zdjęcie, na podstawie którego postaram się zrobić przedział radarowy.

th_0855865.jpg

Silniki są już przygotowane i czekają na wklejenie do gondoli

th_IMGP1054.jpg

Model, że aż ślinka cieknie Te silniki wyglądają bardzo interesująco. Zbudowałaś je od podstaw czy to może kombinacja żywicznego zestawu z fototrawionym? Zapowiada się bardzo ciekawa relacja i może nie skończy się tylko na radarze i silnikach?

BOMBA . Ja bym chyba nie wytrzymał takiego malowania, mimo, że jestem cierpliwy . Jak by było jeszcze oświetlenie, to bym padł przed Tobą na .

Pozdrawiam

Kolejny 747 na warsztacie, jak miło! I pełen szacunek za wykonanie - nie miałbym cierpliwości do tylu foteli... Czy dziób będzie u Ciebie otwierany dla ukazania radarów?

Pozdrawiam