wolvi Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Mam ochote zrobić sobie paru SSmanów w akcji i jaką metodą zrobic moro chcę otrzymać podobny efekt: lub lub i prosze o sposób na nie pogubieniu się w tej robocie (kolejnoś malowania) P.S. Maluje Humbrolami i kredami z wodą (dobry sposób na twarze w 1:35) pokaże niedługo jedną z twarzy wykonaną kredami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 31 Sierpnia 2006 Share Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam,tak więc malując panterkę najpierw trzeba nałożyć kolor bazowy-z reguły jest to odcień którego jest najwięcej ,reszte stanowią plamy w innym odcieniu.Osobiście tak robię malując figurki-najpierw całe spodnie czy kurtka na jeden kolor,potem stopniowo dodaję inne kolory,wzorując się na zdjęciach czy rysunkach orginalnych mundurów.Jeśli chodzi o cieniowanie takich kamuflaży,to robie to na koncu po nałożeniu wszystkich barw,farbami artystycznymi dla malarzy plastyków.Pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edax Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 moro Z czego się nie myle to nie moro tylko flecktarn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 Witam! Jeśli interesują Cię konkretne kolory to mogę podzielić się swoimi dośiwadczeniami Generalnie to tak jak napisał Artur - najpierw kładę podkład (u mnie zawsze jest to Model Master 1602), potem, w zależności od tego czy chcę uzyskać panterkę "wiosenną" czy "jesienną" robię tak: 1. Panterka "wiosenna": Nakładam plamki i duże powierzchnie kolorem powstałym ze zmieszania H120 z czarnym lub szarym matem, a potem w identyczny sposób nanoszę mieszankę H116 + czarny mat. Następnie powielam pierwszy etap, żeby uzyskać odpowiednie przemieszanie kolorystyczne. 2. Panterka "jesienna": Najpierw mieszanka H24 + MM1602 + (czasami) szary mat, potem mieszanka H1602 + czarny mat itd. Plamki nanoszę przez topowanie pędzelkiem 00... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 8 Października 2006 Autor Share Napisano 8 Października 2006 Plamki nanoszę przez topowanie pędzelkiem 00... można wiedzieć co to znaczy topować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi