Skocz do zawartości

Mitsubishi Lancer EVO IX Fujimi 1/24

Mipan

Rekomendowane odpowiedzi

No to do roboty

7dff15fd1feeca5em.jpg

Plany mam ambitne.Zmiana wnętrza samochodu (więcej detali:pasy.dodatkowe zegary itp) Na samym poczatku muszę zmienić sposób montowania obręczy bo zmieniam felgi a te z zestawu Aoshima mają inne niż w zestawie.Jak wyjdzie zobaczymy bo umiejętności jeszcze wielkich nie mam.Kolor jaki będzie jeszcze nie wiem.Jak macie jakieś pomysły co jeszcze można zrobić to piszcie.

771ecce139d2bbc3m.jpg

43804cd7d8a5e361m.jpg

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 179
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Lucas znacznie dłużej.Odlew był dosyć gruby musiałem pierw przewiercić otwory i potem dłutkiem i żyletką wydłubać resztę.Pierwszy raz chcę zrobić tak rozbudowane pod względem detali wnętrze i nie chcę niczego sknocić,dlatego to tyle trwa.Mam nadzieję że będę tak zadowolony jak z mojego Golfa IV.

Jeśli tak ma wyglądać Twój model w 100% jestem za , życzę powodzenia, a temat od początku obserwuje .

Ps koła masz już wybrane/kupione?

Osobiście polecam te [Felgi 20'' Blitz Techno Speed Wheel Z4

kod: AOS03693 | Producent: Aoshima]:

http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=14118

Mam, pasują idealnie do Lancera EVO V/VI jak chcesz trzasne foto .

Edytowane przez Gość

Fliper koła już kupiłem.Chciałem dać felgi Aoshima 19"Blitz Techno ale niestety w modelcentrum mieli tylko 20"a dla mnie wydają się za duże więc zdecydowałem się na Aoshima Gram Light 18" Mam tylko dylemat,zostawić chromowane czy środek zrobić czarny?

Koksik masz rację trochę będzie podobny do Twojego.Na początku koncepcja była taka,że miał mieć kolor jak w " Za szybkich za wściekłych"ale,że nie mogłem dorwać odpowiedniego koloru farby( ni to żółty metalik ni to zielony) więc postanowiłem zrobić coś w stylu z "Tokyo drift" czyli "Red evil"a ostatnio znalazłem właśnie to zdjęcie,które dałem jako link więc decyzja zapadła robię czerwony.Mam nadzieję,że nie masz nic przeciwko,że będzie nieco podobny do Twojego.Tak jak pisałem wcześniej,za wielkich umiejętności nie posiadam jeszcze i wielu sztuczek nie znam ale mam nadzieję,że będę z tego modelu zadowolony i dalej będę się doskonalił.A co do kół to patrzyłem własnie na takie 19 jak Ty dałeś ale nie mieli w tym rozmiarze,a po drugie nie chciałem "małpować" od Ciebie,więc postanowiłem dać 18""Gram lights" Myślę,że też bedą atrakcyjnie wyglądały.Mam jeszcze pytanie,znaczki w Swoim EVO miałeś jako kalkomanię czy wycinałeś z czegoś, czy może były takie jak daje Tamiya?A jak tam Mustang bo jestem ciekawy co wyczarowałeś do tej pory?

Jako,że zaczął się weekend mogłem więcej czasu poświęcić modelowi.Postanowiłem bardziej"urealnić tapicerkę ponieważ nic nie było na bokach drzwi więc zrobiłem podłokietniki i miejsca na głośniki.Podczas prac nad drzwiami wpadłem na to,żeby zrobić górne nakładki na panele drzwiowe.Jak wyszło oceńcie sami.

18800c820159d83fm.jpg

cb9ce791f86c0ea1m.jpg