Mipan Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 (edytowane) No to do roboty Plany mam ambitne.Zmiana wnętrza samochodu (więcej detali:pasy.dodatkowe zegary itp) Na samym poczatku muszę zmienić sposób montowania obręczy bo zmieniam felgi a te z zestawu Aoshima mają inne niż w zestawie.Jak wyjdzie zobaczymy bo umiejętności jeszcze wielkich nie mam.Kolor jaki będzie jeszcze nie wiem.Jak macie jakieś pomysły co jeszcze można zrobić to piszcie. Edytowane 3 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Będę kibicować! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Dzisiaj zrobiłem otwory na pasy w fotelach.Było troche roboty ale wyszło nawet dosyć dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Dzisiaj przygotowałem karoserię na położenie podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Tak szczerze. Jak długo robiłeś te dziury w fotelach? 5 min? No... ale fajnie wyszło! Czekam na kolorek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Lucas znacznie dłużej.Odlew był dosyć gruby musiałem pierw przewiercić otwory i potem dłutkiem i żyletką wydłubać resztę.Pierwszy raz chcę zrobić tak rozbudowane pod względem detali wnętrze i nie chcę niczego sknocić,dlatego to tyle trwa.Mam nadzieję że będę tak zadowolony jak z mojego Golfa IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Wbrew pozorom, jakie mógł dać mój poprzedni post, bardzo podoba mi się Twoja praca nad tym modelem jak i sam wózek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Dzień dzisiejszy poświęciłem na zrobienie miejsca na dodatkowy wskaźnik i wykonanie od podstaw butli "nitro" Skalę porównawczą musiałem odgapić od kolegi Lucasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Z czego ta butla? Wygląda jak pocisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Butlę zrobiłem w pracy z kawałka sworznia.Zaokrągliłem na szlifierce i wygładziłem papierem ściernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Mam już ogólną koncepcję jak ma wyglądać mój model http://www.autka.net/mitsubishi_lancer_evo_ix_cdt-419a,picture511.html Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Jeśli tak ma wyglądać Twój model w 100% jestem za , życzę powodzenia, a temat od początku obserwuje . Ps koła masz już wybrane/kupione? Osobiście polecam te [Felgi 20'' Blitz Techno Speed Wheel Z4 kod: AOS03693 | Producent: Aoshima]: http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=14118 Mam, pasują idealnie do Lancera EVO V/VI jak chcesz trzasne foto . Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Ładne kolory wybrałeś. Życzę powodzenia Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Fliper koła już kupiłem.Chciałem dać felgi Aoshima 19"Blitz Techno ale niestety w modelcentrum mieli tylko 20"a dla mnie wydają się za duże więc zdecydowałem się na Aoshima Gram Light 18" Mam tylko dylemat,zostawić chromowane czy środek zrobić czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Dzisiaj przed pracą udało mi się zrobić centralną jednostkę sterującą systemem audio. Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 fajne, fajne i małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 A jakie denerwujące jest wykonywanie takich małych detali od podstaw!Strasznie męcząca robota!Ale warto się pomęczyć,żeby na koniec być zadowolonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Jakbym widział swoje Evo: Swoje postawiłem na 19" Blitz Techno Z2, Aoshimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Hmm proponowałbym zrobić jak w oryginale [Twój link ]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Koksik masz rację trochę będzie podobny do Twojego.Na początku koncepcja była taka,że miał mieć kolor jak w " Za szybkich za wściekłych"ale,że nie mogłem dorwać odpowiedniego koloru farby( ni to żółty metalik ni to zielony) więc postanowiłem zrobić coś w stylu z "Tokyo drift" czyli "Red evil"a ostatnio znalazłem właśnie to zdjęcie,które dałem jako link więc decyzja zapadła robię czerwony.Mam nadzieję,że nie masz nic przeciwko,że będzie nieco podobny do Twojego.Tak jak pisałem wcześniej,za wielkich umiejętności nie posiadam jeszcze i wielu sztuczek nie znam ale mam nadzieję,że będę z tego modelu zadowolony i dalej będę się doskonalił.A co do kół to patrzyłem własnie na takie 19 jak Ty dałeś ale nie mieli w tym rozmiarze,a po drugie nie chciałem "małpować" od Ciebie,więc postanowiłem dać 18""Gram lights" Myślę,że też bedą atrakcyjnie wyglądały.Mam jeszcze pytanie,znaczki w Swoim EVO miałeś jako kalkomanię czy wycinałeś z czegoś, czy może były takie jak daje Tamiya?A jak tam Mustang bo jestem ciekawy co wyczarowałeś do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Jako,że zaczął się weekend mogłem więcej czasu poświęcić modelowi.Postanowiłem bardziej"urealnić tapicerkę ponieważ nic nie było na bokach drzwi więc zrobiłem podłokietniki i miejsca na głośniki.Podczas prac nad drzwiami wpadłem na to,żeby zrobić górne nakładki na panele drzwiowe.Jak wyszło oceńcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Ja miałem wersję z elementami fototrawionymi, więc wszystkie znaczki, tarczy hamulcowe itp są właśnie z tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 No w moim modelu są kalkomanie,ale pokuszę się i spróbuję sam wyciąć z folii.Nie będzie to łatwe bo to strasznie małe detale ale nie zaszkodzi spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Dzisiaj znalazłem chwilę czasu więc pomalowałem kilka elementów wnętrza i podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi