Mipan Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 koksik750 właśnie się przyglądnąłem i te linie podziału nie wyglądają tragicznie z bliska.Są dosyć głębokie.Na zdjęciu robionym w makro chyba trochę się takie szerokie wydają.Nawet lakier w rzeczywistości ma mniejszą skórkę pomarańczową jak to by mogło się wydawać oglądając zdjecie.Zobaczymy jak zrobię inne zdjęcia kiedy już będzie użyty marker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 (edytowane) Drugi kolorek już jest.Teraz kilka poprawek papierem ściernym , 2-3 warstwy bezbarwnego i zaczynam polerować. Edytowane 7 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Ładnie, ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Dzięki .Już się nie mogę doczekać kiedy uda mi się go skończyć.Zapowiada się na mój najlepszy model po Golfie IV, który spadnie chyba na drugie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Bardzo ładnie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Koledzy mam pytanie.Czy ściereczki polerskie(Tamiya) używa się same na sucho czy są one do stosowania z pastami polerskimi?Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Pasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 I jak Ci idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 To są tylko ściereczki. Musisz użyć past polerskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 W przerwie między kolejnymi warstwami bezbarwnego zrobiłem butlę nitro.Jest ukończona w 99,9% ponieważ brakuje mi nieszczęsnej kalki z napisem "NX"Jeśli jej nie zdobędę wkleję butlę w takim stanie jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Fajna butla! Mógłbyś przybliżyć proces jej produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Krzychu126 już wcześniej dawałem zdjęcia i opisywałem z czego powstała ale dla Ciebie mogę jeszcze raz napisać .Sama butla została zrobiona z kawałka pręta który zaokrągliłem na szlifierce,środek z którego wychodzi wężyk to kawałek bambusowej listewki,pokrętło to fragment ramki po częściach z modelu,wężyk to przewodzik a obejmy to kawałek chromowanej naklejki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Kurna... Wydawało mi się, że w Truck Accessories od Italerki były naklejki Nitrous Expresa, ale nie jestem pewien. Jak ktoś ma to niech sprawdzi, jeśli są, to mogę ewentualnie przesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 No byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Czas się pośpieszyć więc przedni i tylny zderzak wypolerowane.Przedni nie świeci się jak trzeba,ponieważ zapomniałem go wytrzeć ale wyszedł kapitalnie według mnie.Można się przeglądać.Buda jest w trakcie polerowania. Generalnie na fotkach nie widać jak bardzo są wypolerowane,ale z uchwyceniam dobrze połysku bywa trudno.Ostatnio nawet Honda Koksika też nie wyglądała dobrze a była jak lusterko.Mam nadzieję,że jak wszystko poskładam do kupy to dopiero będzie w miarę widać co mi się udało osiągnać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 Dzięki za opis! Tu masz zdjęcie kalek z akcesoriów do trucków: http://www.mojehobby.pl/show_file.php?src=http%3A%2F%2Fwww.mojehobby.pl%2Fzdjecia%2F8%2F2%2F6%2F1223_1_ita0720_1.jpg Zderzaki wyglądają świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 żderzaczki miodzio , mółbyś napisać lub dać fote jak mocowałeś siatke w zderzaku klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 25 Marca 2009 Autor Share Napisano 25 Marca 2009 Krzychu126 dzięki za linka do kalek.Nie widzę tam takiej na której mi zależy,ale wpadłem na pomysł aby w jednym z następnych projektów na maskę wrzucić buźkę tego tygrysa.Jakbyś wiedział kto ma albo jakbyś Ty miał na zbyciu niepotrzebną to chętnie odkupię,albo wymienimy się na jakieś.Jakby co to zrobię zdjęcia moich kalek. Tommi siateczkę wklejałem na klej Uniwersalny Polimerowy do klejenia kasetonów firmy Dragon..Dobrze mi się nim klei niektóre detale bo szybko łapie ale na tyle pozostawia czasu aby dokładnie wszystko spasować a jak zaschnie to jest twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Tommi siateczkę wklejałem na klej Uniwersalny Polimerowy do klejenia kasetonów firmy Dragon..Dobrze mi się nim klei niektóre detale bo szybko łapie ale na tyle pozostawia czasu aby dokładnie wszystko spasować a jak zaschnie to jest twardy. Dzieki nie miałem jeszcze okazji wklejać takiego ustrojstwa i tak myślałem o jakichś specjalnych uchwytach czy coś a przecie można na klej i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Potrzebuję na szybkiego porady,.Pękł mi niestety prawy klosz od modelu.Macie jakiś sposób na dorobienie nowego domową metodą?Jestem na siebie z tego powodu strasznie wściekły bo wszystko jak do tej pory szło mi rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Można go zrobić z folii do laminowania dokumentów. Na forum pwm jest tutorial zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Już prawie koniec.Zostały tylko detale i nieszczęsne prawe światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Około 2-3h pracy ,kilka nieudanych prób i w końcu udało mi się samemu zrobić całkowicie nowe klosze(na zdjęciu tylko jeden z nich)Moim zdaniem wyglądają znośnie.Zmieni się przez nie troszkę "buźka" modelu ale wydaje mi się,że na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Mipan dobrze to wygląda Będziesz też od wewnętrznej strony robił te "przetłoczenia" tak jak w oryginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Nie,chcę zrobić reflektory typu clear.Zobaczę jak to wyjdzie bo czasu na zabawę już za wiele nie pozostało niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi