Skocz do zawartości

Mitsubishi Lancer EVO IX Fujimi 1/24

Mipan

Rekomendowane odpowiedzi

koksik750 właśnie się przyglądnąłem i te linie podziału nie wyglądają tragicznie z bliska.Są dosyć głębokie.Na zdjęciu robionym w makro chyba trochę się takie szerokie wydają.Nawet lakier w rzeczywistości ma mniejszą skórkę pomarańczową jak to by mogło się wydawać oglądając zdjecie.Zobaczymy jak zrobię inne zdjęcia kiedy już będzie użyty marker.

• Odpowiedzi 179
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

W przerwie między kolejnymi warstwami bezbarwnego zrobiłem butlę nitro.Jest ukończona w 99,9% ponieważ brakuje mi nieszczęsnej kalki z napisem "NX"Jeśli jej nie zdobędę wkleję butlę w takim stanie jak na zdjęciu.

efcb6f714b60a19dm.jpg

Krzychu126 już wcześniej dawałem zdjęcia i opisywałem z czego powstała ale dla Ciebie mogę jeszcze raz napisać .Sama butla została zrobiona z kawałka pręta który zaokrągliłem na szlifierce,środek z którego wychodzi wężyk to kawałek bambusowej listewki,pokrętło to fragment ramki po częściach z modelu,wężyk to przewodzik a obejmy to kawałek chromowanej naklejki .

884c99032af00744m.jpg

Kurna... Wydawało mi się, że w Truck Accessories od Italerki były naklejki Nitrous Expresa, ale nie jestem pewien. Jak ktoś ma to niech sprawdzi, jeśli są, to mogę ewentualnie przesłać.

Czas się pośpieszyć więc przedni i tylny zderzak wypolerowane.Przedni nie świeci się jak trzeba,ponieważ zapomniałem go wytrzeć ale wyszedł kapitalnie według mnie.Można się przeglądać.Buda jest w trakcie polerowania.

86a1a529bc62863fm.jpg

2f3674e4bd24c78em.jpg

Generalnie na fotkach nie widać jak bardzo są wypolerowane,ale z uchwyceniam dobrze połysku bywa trudno.Ostatnio nawet Honda Koksika też nie wyglądała dobrze a była jak lusterko.Mam nadzieję,że jak wszystko poskładam do kupy to dopiero będzie w miarę widać co mi się udało osiągnać.

żderzaczki miodzio , mółbyś napisać lub dać fote jak mocowałeś siatke w zderzaku klej

Krzychu126 dzięki za linka do kalek.Nie widzę tam takiej na której mi zależy,ale wpadłem na pomysł aby w jednym z następnych projektów na maskę wrzucić buźkę tego tygrysa.Jakbyś wiedział kto ma albo jakbyś Ty miał na zbyciu niepotrzebną to chętnie odkupię,albo wymienimy się na jakieś.Jakby co to zrobię zdjęcia moich kalek.

Tommi siateczkę wklejałem na klej Uniwersalny Polimerowy do klejenia kasetonów firmy Dragon..Dobrze mi się nim klei niektóre detale bo szybko łapie ale na tyle pozostawia czasu aby dokładnie wszystko spasować a jak zaschnie to jest twardy.

Tommi siateczkę wklejałem na klej Uniwersalny Polimerowy do klejenia kasetonów firmy Dragon..Dobrze mi się nim klei niektóre detale bo szybko łapie ale na tyle pozostawia czasu aby dokładnie wszystko spasować a jak zaschnie to jest twardy.

Dzieki nie miałem jeszcze okazji wklejać takiego ustrojstwa i tak myślałem o jakichś specjalnych uchwytach czy coś a przecie można na klej i już.

Potrzebuję na szybkiego porady,.Pękł mi niestety prawy klosz od modelu.Macie jakiś sposób na dorobienie nowego domową metodą?Jestem na siebie z tego powodu strasznie wściekły bo wszystko jak do tej pory szło mi rewelacyjnie

Około 2-3h pracy ,kilka nieudanych prób i w końcu udało mi się samemu zrobić całkowicie nowe klosze(na zdjęciu tylko jeden z nich)Moim zdaniem wyglądają znośnie.Zmieni się przez nie troszkę "buźka" modelu ale wydaje mi się,że na plus.

84ce774f0c395212m.jpg

2eccc6ca7d567effm.jpg