Lestat Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca (edytowane) Pierwszy współczesny bo na moment drugowojenne mi się przejadły. Bardzo go chciałem zrobic w tym okolicznościowym malowaniu, ale teraz troche żałuję, że nie poszedłem jednak w tradycyjne kamo. No ale... pozamiatane... Chyba bardziej niz z modelu to jestem zadowolony z tego betonu na którym stoi... Edytowane 18 Lipca przez Lestat 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Lipca Share Napisano 20 Lipca Niezły kociak. Dodaj mu trochę śladów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Lipca Share Napisano 21 Lipca 11 godzin temu, robertmodelarz napisał: Niezły kociak. Dodaj mu trochę śladów eksploatacji. To było tylko okolicznościowe malowanie więc trudno o ślady eksploatacji , obecnie jest w Drezdeńskim Muzeum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Poniedziałek o 11:53 Share Napisano Poniedziałek o 11:53 5 godzin temu, bulik58 napisał: To było tylko okolicznościowe malowanie więc trudno o ślady eksploatacji , obecnie jest w Drezdeńskim Muzeum To wszystko wyjaśnia i zmienia postać rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Poniedziałek o 12:13 Share Napisano Poniedziałek o 12:13 11 minut temu, robertmodelarz napisał: To wszystko wyjaśnia i zmienia postać rzeczy. To pierwsze zdjęcie pochodzi z filmiku z 2011/12 ? roku zrobiono go krótko przed wykreśleniem ich ze stanu BW. Parę sztuk użyto w tym okresie do ochrony min. lotniska we Frankfurcie nad Menem w czasie wizyty amerykańskiego prezydenta w tym mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano Poniedziałek o 13:18 Autor Share Napisano Poniedziałek o 13:18 Tak jak wcześniej bulik wspomniał brak śladów eksploatacji, poza lekkim przykurzeniem, jest celowy z wymienionego wyżej powodu. Z tego co czytałem to był tylko jeden pojazd w tym okolicznościowym malowaniu, byli nawet jacyś specjalni sponsorzy farby na niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Poniedziałek o 15:16 Share Napisano Poniedziałek o 15:16 Godzinę temu, Lestat napisał: Tak jak wcześniej bulik wspomniał brak śladów eksploatacji, poza lekkim przykurzeniem, jest celowy z wymienionego wyżej powodu. Z tego co czytałem to był tylko jeden pojazd w tym okolicznościowym malowaniu, byli nawet jacyś specjalni sponsorzy farby na niego... Gepard w tym malowaniu wystąpił w 2011 roku w Totendorf w czasie sympozjum poświęconemu rozwojowi systemów przeciwlotniczych połączonym z pokazem , nazwisko profesora który autorem tego specjalnego malowania wyleciało mi z głowy. YouTube FlakPz Gepard - der Kater, letzter seiner Art - YouTube Gepard in Gefangenschaft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi