awiatik Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Aby nie było że nic nierobię , powoli uzupełniam model o kolejne elementy. Kalkomania, płoza ogonowa, oraz kaem który jest w trakcie waloryzacji i malowania , itp. cdn... awiatik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Oto kolejna porcja zdjęć z moich "męczarni" nad Fokkerem: powoli zbliżam sięku końcowi budowy małego Fokkera - brudzenie i uolastycznianie idzie pełną parą Jeszxze tylko naciągi i dodanie drobnych elementów i model będzie gotowy. A zapomniałbym: jescze podstawka. Wszystko wskazuje że jednak wyrobię się do końca konkursu. awiatik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Fajnie, tak wszystko plastycznie wygląda Czekam na fajnal rizalt. Do cieniowania płatów używałeś pasków taśmy? Pytam bo na korsarzu mi tak trochę przypadkiem wyszedł podobny (ale słabszy) efekt przy ścieraniu washa więc może jest jakaś inna technika. ALe paski wydają się być najoczywistszym rozwiązaniem. A no i oczywiscie - paski+mgiełka z aero? Bo możę to i wash+paski tak to jakoś na rozmazane wygląda... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 Do cieniowania płatów używałeś pasków taśmy?/...... /ALe paski wydają się być najoczywistszym rozwiązaniem. /...... /Bo możę to i wash+paski tak to jakoś na rozmazane wygląda... pozdrawiam Paski taśmy o szerokości ok.0,4 mm+ sproszkowane suche pastele + pędzelki z krótko przyciętym włosiem. Chociaż nie ukrywam że miałbyć :wash. Ale jakoś tak ostatnio powróciłem do klejenia plastyków po ponad 5-io letniej przerwie , i bawię się różnymi technikami wykańczania. awiatik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 No to trzymam kciuki, też niebawem zabiorę się za ten model Już wiem:muszę koniecznie nabyć Balillę! A wracając do modelu konkursowego to udało mi się zrobić to: -podstawka pomalowałem różnymi odcieniami brązu, po wyschnięciu na wikol przykleiłem posypkę z mchu i suszonej paprotki z kwiaciarni, a poniżej pierwsza przymiarka podstawki z modelem a przy modelu wykonałem tylko lakierowanie matem Humbrola i chop do pudełka - suszarni.Co by się nieokurzył. I niestety przy lakierowaniu przez moją nieuwagę lekko uszkodziłem poziom- co widać na zdjęciu. Nic wielkiego - kropla kleju i po kłopocie. cdn.... awiatik p.s. Mineło 10 dni od zamówienia blaszki Parta ze sznurowaniami z IBG i .... cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 I wreszcie są , piękne sznurowania z Parta: Jak wszystko ułoży się po mojej myśli to jeszcze dzisiaj zacznę olinowywać modelik, i wreszcie zakończę ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Witam! A dało by radę bliżej zobaczyć te sznurowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Witam!A dało by radę bliżej zobaczyć te sznurowania? Niezabardzo wiem czy zadowoli cię to zdjęcie ale, proszę bardzo: wycięty jeden pasek sznurowania. Ten jest akurat do Fokkera. Model uzupełniłem o kilka brakujących elementów metalowych, i postanowiłem "umeblować" i ożywić podstawkę. drewniane elementy będą pomalowane i odpowiednio ucharakteryzowane , a i na samej podstawce postanowiłem troszkę pozmieniać - dotyczy podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Niezabardzo wiem czy zadowoli cię to zdjęcie ale, proszę bardzo: No nie za wiele widać, a sam model bardzo fajnie się prezentuje, czekam na finisz. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 24 Marca 2009 Autor Share Napisano 24 Marca 2009 Już jestem prawie na finiszu. Sznurowania wklejone na swoje miejsce, jeszcze tylko odrobina pracy z suchymi pastelami nad spodem, wszystkie metalowe elementy wklejone , wszystkie znaki z kalkomani - na swoich miejscach, i teraz pozostało tylko dodanie naciągów- które zresztą już zaczełem wykonywać./ oj moja cierpliwość została wystawiona na ciężką próbę/ Oto pierwsze efekty: Jutro ciąg dalszy zabawy z linkami. awiatik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Witam Wreszcie uporałem się z naciągami , poprawiłem to i owo, czyli dobijam do końca z modelem konkursowym. A tak mniej więcej będzie wyglądałamini dioramka/ scenka sytuacyjna z Fokkerem E-III w wersji ostatecznej. Jeszcze tylko pozostało mi wkleić stopnie i drążek sterowy. awiatik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Aż się prosi o figuranta Po konkursie może zrobisz jakiegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Z figurek świadomie zrezygnowałem. Jakoś niezabardzo one mi "leżą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 I mały Fokker ukończony: tutaj tylko jedno zdjęcie- więcej w Galeri konkursowej http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=217961#217961 No to udało mi się wyrobić w terminie. awiatik p.s. A wybiegając troszkę w przyszłość ma już pomysł tematu na trzeci konkurs- jeśli takowy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi