PiterATS Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 No właśnie. Jaki jest Wasz patent na robienie wysokich polnych traw? Mój kolega, dla skali 1/35, rozwiązał to następująco: -wiercenie dziurek wiertłem w podłożu; -klejenie poszczególnych kępek trawy, z włosia pędzla-tapeciaka; -wklejanie tych kępek w otworki podstawki; -dodatkowo posypanie luźnego włosia pędzla, w celu zasymulowania złamanych źdźbeł trawy. Efekt morderczych, męczących i długich prac na poniższych zdjęciach (wymaga to jeszcze niewielkiego wykończenia): Przepraszam za jakość i tło zdjęć, ale były one robione komórką, w modelarni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 robię podobnie...też używam pędzla, tyle że nic nie wiercę, a "kępkę" trawy chwytam paluchami i smaruję od spodu butaprenem. całość po chwili przytykam do podłoża i voila! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Na tej stronce sprzedają niskie i wysokie trawy, cena wygórowana ale jakościowo bdb. http://modelarski.sold.pl/product_info.php?products_id=3275 http://modelarski.sold.pl/product_info.php?products_id=4022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 A miał ktoś do czynienia z matami trawiastymi od Fallera? Wikol albo klej uniwersalny wamodu dadzą rade to ładnie przykleić do dechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 wydaje mi się, że z wikolem może być ciężko ze względu na długi czas wiązania. może spróbuj kleju polimerowego lub jak podałem wcześniej butaprenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Robiłem makietę 2m kwadratowe, która w połowie oklejona jest matą Fallera. Kleiłem dużym pędzlem z rozcieńczonym wikolem. Efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Ok to tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi