Thalgonis Napisano 21 Lipca Share Napisano 21 Lipca Czółko, jak zabezpieczacie/przygotowujecie styropian do położenia na nim jakiejś masy modelarskiej, pomalowania go etc.? Żeby się „nie sypał” prawie przy każdym dotknięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Lipca Super Moderator Share Napisano 21 Lipca 15 minut temu, Thalgonis napisał: Czółko, jak zabezpieczacie/przygotowujecie styropian do położenia na nim jakiejś masy modelarskiej, pomalowania go etc.? Żeby się „nie sypał” prawie przy każdym dotknięciu W moim przypadku, do tworzenia podstawki pod model, winety, dioramy, używam styroduru. Jest to dokładnie to samo co styropian, wykonany z tego samego materiału, lecz inaczej się go produkuje. Jest bardziej sprasowany przez co się nie sypie. A wracając do styropianu, to polecam obróbkę cieplną. Na przykład rozgrzanym drutem oporowym, lub do tworzenia nierówności opalarką gazową, wtedy się nie będzie sypał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Lipca Autor Share Napisano 21 Lipca Wiem o styrodurze ale zapytałem o styropian, bo akurat mam kawałek pasujący mi do “lufcika” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Lipca Super Moderator Share Napisano 21 Lipca Jeszcze możesz przykleić namoczone ręczniki papierowe, chusteczki higieniczne, papier toaletowy. Uformować i dać do wyschnięcia. Po wyschnięciu nakładaj masę. Edit: Kleimy na rozcieńczony wikol. Nie butapren! Bo się stopi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Lipca Autor Share Napisano 21 Lipca O! Z tymi chusteczkami to jest patent! Dzięki:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi