Endrju Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października Jak chcesz koniecznie samemu to kup sobie odpowiednie profile z HIPS i sklej szynę albo profile wytnij samemu. Ja osobiście zrobiłbym tak jak radzi Piotr @piotrkur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października W dniu 4.08.2025 o 21:59, robertmodelarz napisał: Uważaj bo oba to samce. Niekoniecznie. Jeden to kaczka. Ciekawe co by z takiej krzyżówki wyszło? TyCzka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października Ja kiedyś dawno robiłem z arkusza twardego pvc ciętego na paski. Czy wyszło ok to nie wiem. Ale to się zda tylko dla szyn zagłębionych w nawierzchni. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Października Share Napisano 10 Października (edytowane) W dniu 4.10.2025 o 10:40, Thalgonis napisał: Hej, ciąg dalszy następuje Chciałbym tu dodać jakoś tory tramwajowe - nie za bardzo mam pomysł z czego to zrobić... Jakiś rozbity na płasko drucik? Mówisz i masz https://www.mojehobby.pl/zdjecia/8/6/8/714_logo_rm_713868 Modelik _AKC_T07 Tory tramwajowe dostępne w Mojehobby za 43,49 zl https://www.mojehobby.pl/zdjecia/2/7/6/7663_rn.jpg MiniArt Indeks: 36040 Edytowane 10 Października przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Października Autor Share Napisano 10 Października Dziękuję ale gotowce to trochę za drogi „interes” Zrobię z hipsu, tym bardziej, że one na tej fotce załączonej wcześniej są „wpuszczone” w bruk, czyli łatwiejsze do wykonania niż klasyczne kolejówki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Od 20 minuty możesz się zapoznać z szynami. Tory wpuszczone w ziemię są łatwiejsze do wykonania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października Zastanawiam się, dlaczego gość zadając sobie tyle trudu z wykonaniem powierzchni wszystkich elementów tego mostu ze styroduru nie wydłubał tych torów wprost z XPS, zamiast wymontowywać gotowe tory z podkładami. Swoją drogą bardzo fajny tutorial 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 4 Listopada Share Napisano 4 Listopada @Lipsteinmozesz go zapytać na YT, bardzo sprawnie odpisuje : ) Moim zdaniem nie bawił się w rzeźbę w xps, ponieważ część torów jest odkryta z widoczną stopą i szyjką szyny. Z drugiej strony drążenie takich szyn w styrodurze to kwestia głębokości i równoległości szyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi