Zbyszek Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 (edytowane) W celu odpoczynku od gąsienic rozpoczynam budowę rosyjskiego samochodu pancernego BA-10, wóz będzie niemiecką zdobyczą wojenną CDN. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 tylko z tego co widze to masz kalki fińskie a nie niemieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Rozumiem, że nie użyjesz tych swastyk? To oznaczenie wojsk fińskich. sp. dzisiaj też stałem się szczęśliwym posiadaczem tego modelu BA, ale 6. Będę go robił na okres 1939 r. Różnica polega na wieży, w moim jest od BT-5 Źródło: Wydawnictwo Militaria - 229 - Sowieckie samochody pancerne vol.I Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 tylko z tego co widze to masz kalki fińskie a nie niemieckie Dostanie krzyże belkowe i może wydrukowaną swastykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Wydawnictwo Militaria - 229 - Sowieckie samochody pancerne vol.I Tymi planszami barwnymi od Militarii to nie radzę się sugerować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 "skurze" popraw ten błąd ortograficzny w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Tymi planszami barwnymi od Militarii to nie radzę się sugerować... Aż tak nie lubisz Militariów? Ta niechęć to się chyba małym modelarskim credo staje. No ale czasem na czymś trza się oprzeć, a do fajnych, ruskich (i innych zagranicznych) monografii nie zawsze jest dostęp. P.S. A propos modelu - BA to fajna rodzinka. I te wieże z teciaków. Pokibicujem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Chyba skusze się na malowanie schwarzgrau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 W pamięci mojego komputera znalazłem jeszcze takie malowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Znalazłem fajną stronkę o radzieckich siłach pancernych z okresu II WŚ : RKKA II WW Znajdują się tam zdjęcia i rysunki techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Zdjęcia dzisiejszej pracy nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 O masz ci los, to ty masz jeszcze inną formę i to też tak sobie odlaną !!?? Jakieś postępy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Powiem tak, dorobienie klamek z drutu grubości nitki, dorobienie kabli zasilających reflektory to tez pikuś, ale samo docięcie i wklejenie reflektorów to dopiero zabawa, uffffffff. Uważaj !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Sklejona wieża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Warsztatu ciąg dalszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Wow, nareszcie, ale uprzedzam, wojna ma się ku końcowi. Zdążysz ?? Widzę, że rama też skopana i nie dochodzi do końca, czy za krótko dociąłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Jak na instrukcji 10 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Jak na instrukcji 10 mm Hmm, ale mam nadzieję, że nie będzie tak sterczał do góry z tyłu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Coś z tym zrobię, ale jeszcze nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Coś z tym zrobię, ale jeszcze nie wiem co Popatrz TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Nie wiem za bardzo gdzie jest przyczyna nachylenia, podwozie nakleiłem według instrukcji, jutro spryskam go aero, zobaczymy czy coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Nie wiem za bardzo gdzie jest przyczyna nachylenia, podwozie nakleiłem według instrukcji, jutro spryskam go aero, zobaczymy czy coś z tego będzie. Hmm, za krótko przyciąłeś i tyle :: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Nie wiem za bardzo gdzie jest przyczyna nachylenia, podwozie nakleiłem według instrukcji Na przyszłość, przed ostatecznym sklejeniem sprawdź kilka razy na sucho dopasowanie, unikniesz takich byków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Aktualne prace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi