Agadamek Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Witam serdecznie Brać Modelarską! Chciałbym zaprezentować Wam mój ostatni model. Jest to P-47 z zestawu Academy w skali 1/72. Kleiłem go z przerwami kilka miesięcy (moje normalne tempo niestety) ale jestem z niego zadowolony bo, mimo kilku rażących błędów wykonawczych ma swój klimacik. Malowany pędzlami i wykończony sidoluxem świeci się jak psu... Po raz pierwszy pokusiłem się o lekki wash - nie do końca udany, i imitację odrapań. To drugie jest, z braku dokumentacji radosną improwizacją. Jest to mój piąty model po kilkunastu latach od młodzieńczego etapu byle jakiego "lepiactwa". Proszę o niezbyt miażdżące opinie. A tu dla porównania poprzednie moje modele: Cytuj
jachud3 Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 faaajny na pewno lepszy od tego, co ma wyjść z mojego gdyby nie to, że się tak świeci.... :| paćnij go może półmatem albo matem (ale to w ostateczności) obdrapania nawet nieźle, tylko chyba nie wszystkie tam, gdzie być powinny no i szacunek za malowanie pędzlem Cytuj
SmokHaosu Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Oo! Agadam. Miło Cię widzieć na forum Widzę, że kolekcje skutecznie powiększasz Cytuj
erkamo Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Malowany pędzlami i wykończony sidoluxem świeci się jak psu... O ile się orientuję, to pokrycie Sidolxem ma pomóc w ukryciu efektu srebrzenia kalkomanii i zwykle nie jest to ostatni etap wykańczania modelu. Przy następnym modelu powinieneś spróbować pokryć całość matowym lakierem. Poza tym, Twój model prezentuje się bardzo dobrze! Cytuj
Agadamek Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 Panie Smoku proszę się nie śmiać! Moje modele to moje dzieci - rodzą się w bólach Ale jak ktoś już tu napisał "Powoli i systematycznie to i jeża można wyskubać". Zamierzam się tego trzymać! Pozdrawiam wszystkich modelarzy i miłośników symulatorów! Cytuj
jachud3 Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Ale jak ktoś już tu napisał "Powoli i systematycznie to i jeża można wyskubać". święte słowa Pozdrawiam wszystkich modelarzy i miłośników symulatorów! Very Happy no to już mamy dwa wspólne zainteresowania Cytuj
Ostach Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 no to już mamy dwa wspólne zainteresowania Mr. GreenJest nas tutaj tłum z tego co widzę Model ładnie wykonany, jednak te obicia są wg mnie trochę przesadzone. Plus za malowanie nieblaszane pzdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi