Seb Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia Tego jeszcze nie pokazywałem. Pierwszy Takom, ale drugie podejście do tego Tygrysa z s.Pz.Abt.502: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia Świetnie wyszedł, ładnie pordzewiałe osłony wydechów i wykonanie figurantów no i oczywiście resztę Tygryska.Wnioskuję że przednia lampa tak jak na oryginalnym zdjęciu została odstrzelona (fajny smaczek) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia 16 minut temu, Wujciobryan napisał: Świetnie wyszedł, ładnie pordzewiałe osłony wydechów i wykonanie figurantów no i oczywiście resztę Tygryska.Wnioskuję że przednia lampa tak jak na oryginalnym zdjęciu została odstrzelona (fajny smaczek) Lampa raczej zdjęta, ale kto wie. Figurki a i owszem świetnie zmalowane, ale niestety to nie moja robota, dawno temu zamówiłem malowanie u KFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 10 godzin temu, Seb napisał: Ten charakterystyczny numer kojarzy mi się z gościem i jego czołgiem (wczesnej wersji) po wojnie właścicielem ,, Tygrysiej Apteki ,, To jest malowanie z bitwy pod Malinowką ? Miałeś jakieś problemy z tym modelem , gdzieś czytałem/ słyszałem iż np. dach jest za wysoko i płyta kadłuba za krótka chyba w tylnej części kadluba itp. Na twoim modelu Seb tego nie widzę , wyszedl bardzo fajnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2 godziny temu, bulik58 napisał: To jest malowanie z bitwy pod Malinowką ? Miałeś jakieś problemy z tym modelem , gdzieś czytałem/ słyszałem iż np. dach jest za wysoko i płyta kadłuba za krótka chyba w tylnej części kadluba itp. Na twoim modelu Seb tego nie widzę , wyszedl bardzo fajnie. Tak, malowanie z bitwy pod Malinowką i wtedy jeszcze Carius nim nie dowodził, dopiero latem po stracie swojego "wcześniaka" przesiadł się na ten czołg. Górna płyta rzeczywiście jest za krótka, ale ok 1 mm i nie stanowi to wielkiego problemu. O wysokości dachu nie słyszałem, tam był problem z basztą dowódcy, tzn instrukcją źle ją pozycjonowała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia 2 godziny temu, Seb napisał: Tak, malowanie z bitwy pod Malinowką i wtedy jeszcze Carius nim nie dowodził, dopiero latem po stracie swojego "wcześniaka" przesiadł się na ten czołg. Górna płyta rzeczywiście jest za krótka, ale ok 1 mm i nie stanowi to wielkiego problemu. O wysokości dachu nie słyszałem, tam był problem z basztą dowódcy, tzn instrukcją źle ją pozycjonowała. Gdzieś ten artykuł mam zapisany jak odnajdę to ci go podrzucę , a wracając do wczesnego Tygrysa to właśnie ten czołg przypisuje się aptekarzowi - .Otto Carius vor seinem Panzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia 8 godzin temu, bulik58 napisał: Gdzieś ten artykuł mam zapisany jak odnajdę to ci go podrzucę , a wracając do wczesnego Tygrysa to właśnie ten czołg przypisuje się aptekarzowi - .Otto Carius vor seinem Panzer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia Zdradź ilość posiadanych modeli Tygrysa , oczywiście jeśli to nie jest problemem , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia 6 godzin temu, bulik58 napisał: Zdradź ilość posiadanych modeli Tygrysa , oczywiście jeśli to nie jest problemem , W dorosłym modelarstwie zbudowałem 31 Tygrysów, ale 3 skasowałem, uproszczone z wieloma błędami Tamiye, ale każdy z nich zbudowałem od nowa z innych zestawów jak np ten wyżej. Tak że teraz mam 28 gotowych i dwa w budowie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia 1 godzinę temu, Seb napisał: . Podziwiam Twój zapał do budowy kolejnych kotów , jest jeszcze jakiś którego nie masz , pomijam np. wersję Rammtiger choć wcale bym się nie zdziwił gdyś takiego już miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia 10 godzin temu, bulik58 napisał: Podziwiam Twój zapał do budowy kolejnych kotów , jest jeszcze jakiś którego nie masz , pomijam np. wersję Rammtiger choć wcale bym się nie zdziwił gdyś takiego już miał. Rammtiger raczej odpada, a chciałbym zrobić tego: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia 3 godziny temu, Seb napisał: ... a chciałbym zrobić tego: Ooo z dopalaczami Dawaj Seb, chętnie zobaczę go w Twym wykonaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia (edytowane) 5 godzin temu, Seb napisał: Rammtiger raczej odpada, a chciałbym zrobić tego: Tygrys na sterydach , ale dziwoląg . Słyszałem o innych pojazdach wyposażonych w to urządzenie ale o Tygrysie w hybrydzie nie . Z ciekawości pogrzebałem w sieci i była jedna krótka informacja iż był to pojedyncze epizody (na Tygrysie) , który miał na celu sprawdzenie możliwości oszczędności paliwa .Dzięki za konstruktywną dyskusję albo raczej korespondencję i życzę powodzenia w dalszych projektach. były również takie ,,urządzenia ,, na Tygrysie górne podobne do tych z Pzkw IV Edytowane 6 Sierpnia przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2 godziny temu, bulik58 napisał: Z ciekawości pogrzebałem w sieci i była jedna krótka informacja iż był to pojedyncze epizody (na Tygrysie) , który miał na celu sprawdzenie możliwości oszczędności paliwa . Więcej niż jeden: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 6 Sierpnia Share Napisano 6 Sierpnia (edytowane) Te zdjęcia które zamieściłeś potwierdzają opinie że to co piszą w Internecie nie zawsze jest prawdą. Czy ten antikfuchs1 nie sprzedaje fotek na Ebayu , bo wydaje mi się znajomy ten nick. Pierwsza fotka to są koszary 500 Szkolnego Batalionu Czołgów w Paderborn A tak obecnie wygląda to miejsce ( jasne budynki z czerwonym dachem) w linku masz mapę Googla z umiejscowieniem tych czołgów 2 Tigers parked at Paderborn | TIGER1.INFO Edytowane 6 Sierpnia przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi