GrzegorzM Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Nie na co dzień dzieje się tak, że najważniejsza przy budowie modelu jest... szybkość jego wykonania . Ale też nie co dzień "odbioru" dokonuje siedmiolatek. Młody ( mój siostrzeniec ) wygrał go na loterii, na konkursie modelarskim w Dundee, podobnie jak moja córcia Falco w zeszłym roku. Z początku budowaliśmy razem, ale troszkę mu cierpliwości jeszcze brak...no i dostałem "zlecenie ekspresowe";). Sam pamiętam, że przy pierwszych moich modelach najważniejsze było, aby sylwetka samolotu wyłoniła się jak najprędzej podczas budowy. Pamiętam też co w tym wieku robiłem z moimi modelami, więc samolot można zdjąć z podstawki i zrobić "wruuum"!. Śmigło też się kręci . Podwozie schowałem, to już jedna rzecz mniej do złamania:). Odpuściłem washa, weathering, chipping. Oraz wszelkie anteny, stopnie, rurkę Pitot'a. Tu nie o takie, strasznie poważne modelarstwo na te chwile chodzi. Jednocześnie chciałem, żeby zabawka miała jednak chociaż krótki, modelarski "pazur", dlatego spróbowałem zrobić coś, co będzie sprawiać wrażenie dynamiczniej sytuacji. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Pod owiewką za pilotem powinien być, o ile się nie mylę, kolor kamuflażu, a nie wnętrza. I tyle czepialstwa, fajny Tajfun . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi