jonathan Napisano Czwartek o 07:21 Share Napisano Czwartek o 07:21 Na stół trafia T-44 teoretycznie praojciec czołgu podstawowego. Przynajmniej z bloku wchodzniego. Jako że bardzo podoba mi się ten czołg, a niestety w skali 1/72 brak dobrego modelu dostępnego na rynku, postanowiłem sam pogrzebać i coś spróbować zrobić. Jako dawca posłużył bezpośredni następca. T-55 (tak wiem że po drodze był jeszcze T-54 w kilku wersjach) od italeri. Troszkę różnic w tych czołgach było, i to będę się starał wyłapać i pozmieniać. Jedną z pierwszych jest dolna przednia płyta, znajdowała się ona pod innym kontem niż w T-55, różniła się też kształtem. zamontowany też jest przedział kierowcy. Po jego prawicy znajdowały się zbiorniki paliwa oraz magazyn amunicji. Często popełnianym błędem zebrano/pst jest rodzaj płyty silnikowej. Stosują oni płyty z późniejszych wersji T-54. Tutaj trzeba było wesprzeć się projektem 3D, w który wkleiłem później metalowe siateczki Podobnie jak płytą silnikową z pomocą przyszły wydruki 3D i pomogły z wieżą i silnikiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano Czwartek o 07:22 Autor Share Napisano Czwartek o 07:22 Trochę zabawy z drucikami i pędzlem.... I siedzi wszystko elegancko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano Czwartek o 10:00 Share Napisano Czwartek o 10:00 Rozsiadam się! Gąsienice będą od Italeri? Jeżeli będziesz wymieniał to z chęcią kupił bym te od Italeri - do T-55 od Revella potrzebuję (Revell dał RMSH a u nas były prawie wyłącznie OMSH, takie jak w Italeri). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano Czwartek o 10:14 Autor Share Napisano Czwartek o 10:14 (edytowane) 17 minut temu, Michal_G napisał: Rozsiadam się! Gąsienice będą od Italeri? Jeżeli będziesz wymieniał to z chęcią kupił bym te od Italeri - do T-55 od Revella potrzebuję (Revell dał RMSH a u nas były prawie wyłącznie OMSH, takie jak w Italeri). Gąski wymienione będą, żaden z T-44 nie jeździł na gąsienicach takich samych jak T-55 W sumie z tego italerii wykorzystam tylko kadłub Edytowane Czwartek o 10:19 przez jonathan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu Żeby podłoga nie była taka "pusta" postanowiłem dodać płyty ze stali ryflowanej. Niestety fototrawione arkusze mi się pokończyły, więc na płytkę hipsu nakleiłem cienka metalowa siateczkę Wziąłem się też za wypełnianie pustych burt wewnątrz pojazdu. Zostało poprawić malowanki, pobrudzić, zakurzyć i można zamykać i brać się za poprawki na zewnątrz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi