Tromboni Napisano 3 Września Share Napisano 3 Września (edytowane) Witam napotkałem dość ogromny problem z klejem CA ponieważ jak przyklejałem rozrząd do silnika to najprawdobodobniej nałożyłem za dużo kleju i caly silnik jest teraz w białym nalocie z CA i mam do was takie pytanie czy debonder do kleju cyjanoakrylowego to usunie bo zastanawiam się czy go kupić i czy nierozpuszcza kalek? Na zdjeciu widać ten nalot tylko na czarnych elementach. Ps. Wiem że kalka jest krzywo ale tak się przykleiła i już tak została. Edytowane 3 Września przez Tromboni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Września Share Napisano 3 Września Debonder zeżre i kalki i farbę i nawet przezroczysty plastik zrobi się mniej przezroczysty. Spróbuj na początek lakierem bezbarwnym. Jeśli masz jakiegoś na agresywnym rozpuszczalniki to tylko aerografem a jak masz np Vallejo to możesz punktowo pędzelkiem. U mnie po matowym Vallejo biały osad znika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 4 Września Autor Share Napisano 4 Września 19 godzin temu, TAW napisał: Debonder zeżre i kalki i farbę i nawet przezroczysty plastik zrobi się mniej przezroczysty. Spróbuj na początek lakierem bezbarwnym. Jeśli masz jakiegoś na agresywnym rozpuszczalniki to tylko aerografem a jak masz np Vallejo to możesz punktowo pędzelkiem. U mnie po matowym Vallejo biały osad znika. Dzięki za porade napewno wypróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września Witam, chciałbym poinformować że udało się zmyć ten osad bez niszczenia kalek ani lakieru zwykłym płynem do naczyń "craft". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi