tornado Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 (edytowane) Witam w moim nowym temacie Dawno nie poczyniłem żadnego cywila, więc wczoraj zabrałem się za 57 Chevrolet Bel Air z monogramu w skali 1:12. Zestawie zawiera wypraski do trzech wersji: STOCK, STREET i STRIP - ja wybrałem STOCK. Na temat samochodu nie będę rozpisywał się co i jak, wszystko napisane jest Tu, Tu jest in-box, a tak wygląda pudło: a to oryginał na, którym będę wzorował się: Jak do tej pory zamontowałem do podłogi przednie zawieszenie i całość pomalowałem podkładem: podobnie postąpiułem z tylnym mostem i resorami: Silnik i skrzynia biegów też są zmontowane i prysniete podkładem: Wydech też jest już pomalowany, w końcówkach nawierciłem otwry i pozostało jeszcze pomalować obejmy: Kasta oszlifowana i prysnięta podkładem: Prawie gotowe kółeczka: Edytowane 13 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Ale pędzisz z tym modelem Ciekawie sie zapowiada. Siadam na widowni i czekam na kolejne fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 No widze, że kolejny piękny model zaczynasz Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Jaką farbą malowałeś wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Oj miło będzie znowu oglądać twoją relacje . W końcu jakiś cywil Do modelu brak zastrzeżeń Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Jaką farbą malowałeś wydech? Na wydechy wykorzystałem końcówkę srebnego sprayu DupliColor. Silnik praktycznie jest jest gotowy, zostało tylko pomalować łby srub na wiatraku i kołach pasowych. Przewodami podłączyłem pąpkę paliwową z filtrem i gaźnikiem, oraz zamontowałem instalację wysokiego napięcia. Będzie jeszcze trochę przewodów i elektryki, ale to już po zamontowaniu silnika w ramie. i przymiarka do wydechu: Podwozie pomalowane z zamontowanym wydechem i kołami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Czy plecione przewody to produkt Detail Master czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Perfekcyjny ... nic dodać, nic ująć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Czy plecione przewody to produkt Detail Master czy coś innego? Tak przewody to produk Detail Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Fajnie, że starszy samochodzik. I to jeszcze w takiej fajnej i niespotykanej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Świetna robota , przy tej skali można poszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Jestem pod wielkim wrażeniem Torni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Doszedłem do wniosku, że po zamontowaniu silnika w podwoziu mógł bym mieć problemy z dojściem do silnika aby podłączyć niektóre kabelki i przewody. Wziąłem się do roboty i wykonałem trochę instalacji, teraz pozostało wszystko podłączyć do nadwozia. Także dokończyłem malowanie silnika, tzn. pomalowałem wszystkie łby śrub na wiatraku, kołach pasowych, głowicach i na misce olejowej. Zapraszam do krytyki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 A czy tu jest coś do krytyki?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 A czy tu jest coś do krytyki?? No np. że zapomniałem zrobić obejmy na przewodach ale postaram sie to nadrobić bo faktycznie jakoś to przegapiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Ale i tak silniczek prezętuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Budę z maską już pomalowałem i położyłem clear, nastepny etap to polerka. Właściwie wszystko jest już suche jak pieprz, ale z polerką poczekam jeszcze kilka dni aby lakier dobrze utwardził się - narazie tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Nie chcę się wymądrzać ale wydaje mi się że pierwszy słupek powinieneś przyciąć http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d708e9fde3cc9216 chodzi mi o zaznaczony element i adekwatnie z drugiej strony. Nie powinien być cieńszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Nie chcę się wymądrzać ale wydaje mi się że pierwszy słupek powinieneś przyciąć http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d708e9fde3cc9216 chodzi mi o zaznaczony element i adekwatnie z drugiej strony. Nie powinien być cieńszy?? Na zdjęciu w pierwszym poście faktycznie wydaje się, ze słupek jest węższy, ale to dlatego, ze auto stoi pod kątem i nie widać ramy okna w drzwiach. Natomiast na zdjęciu z boku już inaczej to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 A to zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Dawno nic tu się nie działo, ale prace powoli idą do przodu Jeszcze przed świętami zrobiłem polerkę kasty i przykleiłem chromy. Ramy okienne okleiłem folią BMF, ale nie podobają mi się one i prawdopodobnie ściagnę ją i pomaluję alcladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 No ładny lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Sprawnie Ci to idzie Andrzeju, naprawdę ładnie się to wszystko prezentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Podoba mi się bardzo.Fajnie zrobiłes silniczek.Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam, ostatnio znalazłem 2 zdjęcia. Może pomogą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi