LITE Napisano Czwartek o 15:13 Share Napisano Czwartek o 15:13 Cześć! Zbieram się do modelu Porsche Carrera GT, Tamiya, 1/12. Szukam jakiegoś bajeranckiego koloru typu kameleon lub metaliczny. Raczej olejny, niekoniecznie akryl. Czy możecie coś polecić? Może być do aerografu, może być spray. Odcienie: czerwień, mosiądz, miedź, złoto. Odcienie zieleni i niebieskiego. Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano Czwartek o 16:23 Share Napisano Czwartek o 16:23 Alclad i Green Stuff World Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano Czwartek o 16:26 Share Napisano Czwartek o 16:26 (edytowane) Zerknij na serię Colorshift od Green Stuff World. Dają właśnie metaliczny efekt kameleona, chociaż są trochę upierdliwe przy nakładaniu aerografem, bo to akryle typu Vallejo. Malowałem YF-21 farbą Cobalt Blue z tej serii, dodatkowo pokryty błyszczącym lakierem 2K: Creative Colors też mają kilka tego typu farb w ofercie - te są już przygotowane do aerografu. Szukaj po hasłach "prismatic" i "cameleon". Mam od nich Infinity Cameleon CC0095 i daje bardzo ciekawy efekt. Edytowane Czwartek o 16:34 przez Fixer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LITE Napisano Czwartek o 16:44 Autor Share Napisano Czwartek o 16:44 Dzięki za odpowiedź. Kolor mega, ale akryl... Marzą mi się kolory od Alfy Romeo, o ile dobrze pamiętam nazywało się to Nuvola, wyglądało super. Za Twoją namową poszukałem i znalazłem takie coś: kameleony, tyle, że akryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano Czwartek o 17:02 Share Napisano Czwartek o 17:02 No to tak jak pisałem: Creative Colors albo jeszcze Zero Paints https://banzaicars.eu/farba-lakier-alfa-romeo-sky-blue-creative-colors-cc0142-p-3307.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi